İlk kez yapılan ameliyatlar,  genişleyen kadrosu ve yeni açılan üniteleri ile  adından söz ettiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde baba veya anne olmak isteyen vatandaşları hayallerine kavuşturacak bir merkez daha açıldı. ÇOMÜ Hastanesinde Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Merkezi (Tüp Bebek) merkezi düzenlenen törenle açıldı.
 
Çanakkale’de sıcak bir yuva kurarak çocuk sahibi olmak isteyen ancak çeşitli sebeplerle olamadığı için şehir dışında tedavi arayan vatandaşları hayallerine kavuşturacak, ailelere yeni bireyler kazandıracak Tüp Bebek merkezi açıldı. Yıllardır ha açılacak ha açıldı denilen bu merkez için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi de yoğun çaba sarf etti. gerekli izinlerin alınması ve eksiklerin giderilmesi ile nihayet beklenen Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Merkezi (Tüp Bebek) merkezi Çanakkale’de de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi hastanesi bünyesinde açıldı.  Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Merkezi (Tüp Bebek),  önceki gün gerçekleşen törenle açılarak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet vermeye başladı. Körfez Bölgesi’nde hizmet verecek olan tek Tüp Bebek Merkezi’nin açılışında konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, açılışın pandemi nedeniyle gecikmeli gerçekleştiğini ifade etti. Rektör Murat ayrıca Tüp Bebek Merkezi’nde her şeyin tamamen hizmete hazır olduğunu, tedavi süreçlerine başlanabileceğini belirtti.
 
Açılış törenine; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanvekili İrfan Mutluay, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, hastane idari ve sağlık personeli, üniversite akademisyenleri ve şehirdeki müdürlüklerin temsilcileri katılım sağladı.  Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektöreü Prof. Dr. Sedat Murat   “Bugün   hem güzel bir gün hem de başta vekillerimiz olmak üzere, bütün Çanakkale halkını özlemle beklemiş olduğu bir açılışı gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Tabii bu arada yine Çanakkale için çok önem arz eden Diyaliz Merkezi’nin, Hiperbarik Merkezi’nin açılışını yaptık. Bunlar gerçekten çok önemliydi ama Tüp Bebek Merkezi’nde biraz gecikme oldu. Bunun da nedenlerini az çok tahmin edebiliyorsunuz, bir pandemi süreciyle karşı karşıya kaldık. Biz de bu durumdan çok etkilendik ve birçok alanda olduğu gibi bu merkezimizin kısmen açılışında bir gecikme oldu bundan dolayı herkesten çok özür diliyoruz. Ama dediğim gibi bizden kaynaklanan bir durum değil. Bu süreçte biz de tüm fiziki ekipman ve insan gücü gibi gereklilikleri tamamladık. Şu an da her bakımdan hizmet verebilecek bir aşamaya geldik ki hizmete başladık. Öncelikle bu merkezin açılışının hayırlara vesile olmasını cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu bölgede eksikliği hissedilen önemli bir alandı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Teşhis aşamasından, çocuk sahibi olma aşamasına kadar bütün aşamalar tamamlanmış durumdadır. İl Sağlık Müdürlüğümüzün de önemli bir katkısı oldu. Memnuniyetin zirvede, başarı oranının çok yüksek olduğu bir merkezle sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz ” dedi.Yapılan konuşmanın ardından Tüp Bebek Merkezin açılışına geçildi. Protokol üyelerinin  kurdeleyi kesmesinin ardından merkez gezildi.  Ekipmanların tamamlanması noktasında, Çanakkaleye en büyük desteği veriği gibi yine  Gaziantep Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun destek verdiği öğrenildi. ÇOMÜ Hastanesi B Blok’ta 4.’üncü katta hizmet vermeye başlayan merkezde çocuk sahibi olmak isteyen vatandaşlara önemli kolaylıklar sağladığı gibi gerekli tedavilerin de yapılması sağlanacak
 
Cuma Deren