Son günlerde kamuoyunda sıkça sözü edilen ‘Okullara 1 öğün ücretsiz yemek’ kampanyası konusu  Kasım ayı meclisinde gündem dışı konuşmalara adeta damga vurdu. CHP’li meclis üyesi  Av. Erdal Gezen’ in öğrencilere yemek desteği verilmesi için bir çalışma yapılması talebinin ardından; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan önceden girişimlerde bulunulduğunu hatırlattı. Gökhan: “Belediye eğitime destek olacak diye ödleri patlıyor. Benim yıllarca yaptığım okul ziyaretleri vardı, bunu kestiler. Hele giden bir vali var, vali demeye bin şahit ister. Adam emir veriyor ya..” ifadesini kulandı.
-------------------------------------------
GÜNDEM DIŞI, AĞIR SÖZLER
 ------------------------------------------
CHP’ li Çanakkale Belediyesi’ nin Kasım ayı Meclis oturumunda, Başkan Gökhan çok ağır ağır sözler etti.
 Belediye Meclisi’nde ‘öğrencilere 1 öğün ücretsiz yemek’ konusu, gündem dışı konuşmalarda geçti. Son günlerde kamuoyunda sıkça sözü edilen ‘Okullara 1 öğün ücretsiz yemek’ kampanyası hakkında Başkan Ülgür Gökhan’ ın kurduğu bir cümle, Kasım ayı meclisine adeta damga vurdu.
 CHP’li meclis üyesi  Av. Erdal Gezen’ in öğrencilere yemek desteği verilmesi için bir çalışma yapılması talebinin ardından; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan önceden girişimlerde bulunulduğunu hatırlatarak konuşmasına başladı.
 Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Belediye eğitime destek olacak diye ödleri patlıyor. Benim yıllarca yaptığım okul ziyaretleri vardı, bunu kestiler.
 Hele giden bir vali var, vali demeye bin şahit ister. Adam emir veriyor ya..” ifadesini kulandı
 
BELEDİYE’NİN OKULLARA DESTEK OLMASI İSTENMİYOR MU?
 Çanakkale Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı geçen 3 Kasım’da belediye binasında gerçekleşti.
 Meclis oturumunda, son günlerde kamuoyunda sıkça sözü edilen ‘Okullara 1 öğün ücretsiz yemek’ kampanyası üzerine sözler edildi. Gündem dışı konuşmalarda yerini alan konu için Başkan  Gökhan “Belediye eğitime destek olacak diye ödleri patlıyor. Benim yıllarca yaptığım okul ziyaretleri vardı, bunu kestiler. Hele giden bir vali var, vali demeye bin şahit ister. Adam emir veriyor ya” dedi.Bu sırada, Belediye Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Canan Ergun’ da konuya ilişkin bilgiler aktardı.  Her sene okullara yazı yazdıklarını ancak geri dönüş alınmadığını ifade etti.Kasım Meclisinde, Başkan  Gökhan, Şehirdeki kurum ve odaların seçimlerine de değindi. Yeni yönetim kurullarına başarı diledi.
 
 ‘OKULLARDA BİR ÖĞÜN ÜCRETSİZ YEMEK’
 ‘Okulda 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek her çocuğun hakkı’ imza toplama kampanyası süre dursun,
Geçtiğimiz günlerde bir öğretmenin aç olduğu için karnı ağrıyan öğrencisi ile ilgili tweeti ise binlerce retweet almıştı.
 Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Av. Erdal Gezen yoksul ailelerin çoğaldığının altını çizip;“Öğretmenlerimiz sınıflarında aç olan öğrencileri anlatıyorlar. Yeterince beslenemeyen, beslenememeye bağlı gelişemeyen, düşünemeyen öğrencilerimiz var. Bu sadece Çanakkale’nin değil bütün öğrencilerimizin sorunu. CHP olarak, TBMM’ye bir yasa teklifinde bulunduk. Burada deniyor ki; sosyal devletçilik kapsamında, yoksul ailelerin çocuklarına ilk, orta ve üniversitedeki öğrencilere devlet 1 öğün ücretsiz yemek versin. Bu önerge maalesef Cumhur İttifakı’nın oylarıyla reddedildi. Yatağa aç giren ve yataktan aç kalkan çocuklarımız var. Bizler neler yapabiliriz? Kentimizdeki yoksul aileleri tespit edebiliriz. Sosyal İşler Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar vardır illa ki. Meclisteki hiçbir arkadaşımızın buna hayır diyeceğini sanmıyorum. Biz de taşın altına elimizi koyalım ve önümüzdeki eğitim öğretim yılında bu çocuklara 1 öğün yemek verelim. Gerekirse, ayrı bir gündem maddesi olarak değerlendirelim” diye konuştu..
 
BELEDİYE, EĞİTİME DESTEK OLACAK DİYE ÖDLERİ PATLIYOR
Konuya ilişkin en çarpıcı sözleri, Başkan Gökhan etti.
 Gökhan, “Biz yemek veriyorduk Havra’ nın orada. Çanakkale Belediyesi, eğitime destek olacak diye ödleri patlıyor.
Benim yıllarca yaptığım okul ziyaretleri vardı, bunu kestiler.
Hele giden bir vali var, vali demeye bin şahit ister. Adam emir veriyor ya.
Ben Çanakkale Belediye Başkanıyım arkadaş. Ne demek belediye başkanı? Halkın temsilcisi demek. Ben o çocukların da temsilcisiyim. Onlar bana oy vermemiş olabilir ama onlar adına da bana Ankara’dan para geliyor. Ben onlara bir bağışta falan bulunmuyorum, kendi cebimden para harcamıyorum. Bu yerel yönetimin görevidir.Engellilere de yaşlılara da destek oluyoruz, çocuklara da olacağız. Ama ödleri patlıyor. Aman okula belediye bir şey yapar da bir şey olur diye. Bu bir sosyal dayanışmadır. Bunun partisi purtusu yoktur” ifadelerini kullandı.
 
“İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERİ, OKULLAR BİLDİRMİYOR”
Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Canan Ergun,  konuya ilişkin sözlerinde;
“Her sene eğitim öğretim döneminin başında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve okullarımıza yazı yazıyoruz, ihtiyacı olan öğrencileri bize bildirmeleri için.
Hatta Endüstri Meslek Lisesi’nden çok fazla ihtiyaç sahibi öğrencimiz vardı ve Havra’daki yemekhanemizi onlar çok kullanıyordu ama Milli Eğitim ile görüştüğümüzde, okullara yazı yazdıklarını söylediler.Müdürler yazı yazmıyorlar, ihtiyaç sahibi öğrencileri bildirmiyorlar. Şu an 15 özel eğitim sınıfımıza ve çıraklık eğitim merkezimize tekrardan yazdık, onlar cevap verdiler. 502 öğrencimiz destek alarak, yemek yiyor, okullarına gönderiyoruz”  diye konuştu.
 
Erdem Sürek- Şerife Erdem