Bu kapsamda ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Başaran ve üyeler, şimdiden Çanakkale’nin geleceğinin konuşulması ve geleceğe hazırlık yapılması gerektiğini düşünüyor. Bu kapsamda kentin kısa-orta ve uzun vadeli ekonomik-sosyal-çevre dinamikleri üzerinde konuşlanması planlanan çalışmalarla yerel şirketlerin rekabet güçlerinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir kılınması hedeflendiği Troya Formu, İş Dünyasını Çanakkale’de buluşturuyor. 4-5 Kasım tarihlerinde ÇASİAD ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Troya Formu  ile  İş Dünyasının Kalbi Çanakkale’de atacak.
Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ÇASİAD), dünya ve Türkiye gündeminde ortaya çıkan gelişmeler doğrultusunda Çanakkale’nin geleceğini yönlendirecek bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Ülkenin  sanayi hattı olan Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Balıkesir ve İzmir sanayi hattının ortasında bulunan ve 1915 Çanakkale Köprüsünün  tamamlanması ile Avrupa Bağlantısı güçlenen, Ayvacık tünellerinin açılması ile de zamandan tasarruf sağlayacak iş dünyası,  Çanakkale’yi ülkenin lokomotifi haline getirmek istiyor. İş dünyasının bu talebini gören ve  değerlendiren ÇASİAD İş dünyasını Çanakkale’de buluşturacak bir etkinliğe imza atıyor. Troya Formu ile İş Dünyasını Çanakkale’de buluşturacak olan  ÇASİAD Başkanı  Semih Başaran ve Yönetim Kurulu Üyeleri,   form öncesi basın toplantısı düzenleyerek  yapılacak form hakkında bilgiler verildi.
Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına Çanakkale’yi  Hazırlayacağız
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ve Troya Forumla ilgi bilgi veren ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Başaran, Cumhuriyetin ikinci yüz yılında yaşanacak gelişmelerden Çanakkale’nin de etkileneceği ve bu gelişmelere Çanakkale’yi hazırlayacaklarını dile getirerek "Projenin şehirde iyi bir sinerji yaratacağına inanıyorum. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında büyük dönüşümlerin etkilenmesini beklendiğimiz Çanakkale'nin 18 Mart 2022 tarihinde yeni bir güne uyandı. 2019 yılından beri devam eden projemizde Çanakkale'nin dönüşüm süreçlerini inceledik ve bu konuda bir araştırma yaptık. Ancak mevcut salgından dolayı iki yıl gibi bir süreçte ertelendi. İnşallah 4-5 Kasım 2022 tarihinde Çanakkale Hilton Otelinde bu projeyi aynı zamanda derneğimizin 30'uncu yılını kıymetli katılımcılarla değerli üyelerimizle birlikte  kıymetli Çanakkaleli iş insanlarıyla beraber, derneğimizin 30'uncu yılı galasıyla beraber taçlandıracağız” dedi.
Hedefimiz Çanakkale’nin Ticaret Hacmini Arttırmak
Başaran, Çanakkalenin ticaret hacmi hakkında da bilgiler vererek bu form ile Çanakkale’nin ticaret hacmini arttırmak istediklerini belirterek “Amacımız şuanda şu anda yaklaşık 750 milyon dolar olan Çanakkale ticaret hacmini biraz daha gayrisafi milli hasılayla destek verecek şekilde bir tık daha yukarıya çıkarmak. Aynı zamanda yerel işletmelerin, kobilerin daha rekabetçi daha güçlü kılınması amacıyla bir akademik araştırma yaptık. Bu araştırmada Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyeleri, derneğimizin üyeleri üzerinde yaklaşık 8 bin 8 bin 500 bir üyenin üzerinde kapsamlı bir anket yapıldı. Bu anketin sonuçları doğrultusunda bunun yanında Çanakkale'nin gelecekteki kamu yatırımları, Çanakkale'de yerel döngüde ekonomide etkileyecek önemli başlıkları bu forumda Çanakkale halkıyla, herkesle paylaşıyor olacağız" dedi.
Çanakkale İle İlgili Vizyon Ortaya Çıkarmaya Çalıştık
ÇASİAD ile birlikte iş dünyasını yönlendirmek için oluşturulan Raporlara değinerek bir konuşma yağan ve rapor hakkında  bilgi veren İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Murat Kasımoğlu, "Ülkemizde bu tarz araştırmaların yapılmasını çok çok stratejik ve kritik olduğuna inanıyorum. Bu çerçevede üniversitemizin kıymetli araştırmacılarıyla beraber çeşitli soru formlarıyla anket formlarıyla Çanakkale'de farklı paydaşların ağırlıklı olarak şirketlerin katılmış olduğu kapsamlı bir alan araştırmasını yaklaşık olarak 10 ay gibi bir süreç içerisinde değerlendirdik. Bu süreçte yine şunu söylemek isterim ÇASİAD'ın kıymetli yönetim kurulu üyeleri ÇASİAD üyeleri bu araştırmanın her aşamasına katkı sağladı. Doğrudan bu araştırma süreçlerinde kentimizin ekonomisine iş dünyasına yön veren iş insanlarıyla şirketlerle bire bir ÇASİAD'ta görüşmeler yaparak, değerlendirmeler yaparak, grup toplantıları yaparak Çanakkale ile ilgili bilgi, belge, vizyon ortaya çıkarmaya çalıştık" şeklinde konuştu.
İş İnsanları Deneyimlerini Aktaracak
Tarihçi İlber Ortaylı, Araştırmacı Gazeteci Bekir Ağırdır, Gazeteci Ali Ekber Yıldırım, Gazeteci Murat Sabuncu ile İş inşasından  Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk gibi seçkin isimlerin bulunduğu konuklar Troya Formda  Tecrübelerini aktararak İş Dünyasının evrildiği teknolojiler ve çalışmalar hakkında bilgiler verecek. Neredeyse her alanda  bir toplantının yapılacağı ve Çanakkale’nin gelişim potansiyelinin konuşulacağı form, iş insanlarına yol gösterici olacak.
 
Cuma Deren