Ezine Gıda OSB Müdürü'nün basına düşen sözlerine muhalefet kanadından tepki gecikmedi:
"Babanın parası ile mi Fabrika Yaptın?!.."  
CHP' den, İYİ Parti' ye, Millet İttifakı tarafları; Ezine Gıda OSB' de  tütecek bacaları, tüttürenin yatırımcı olduğuna dikkat çekti.
Türk işadamlarının girişimci ruhunu sahiplenmenin, bir  'iş' olmadığını savundu.
---------------------------------
MAHALEFET OSB ÜZERİNE SÖZLERE TEPKİLİ
"YATIRIMCININ ÜZERİNDEN, CAKA SATILMAZ"
-------------------------------- 
Ezine Gıda OSB'den gelen son durum değerlendirmesi 'haber', Siyaset kamuoyunda ise; Muhalafetin değerlendirmesi 'olay' oldu.
Millet ititfakı taraflarından, CHP ve İYİ Partililer başta pek çok Çanakkaleli; "Türk işadamının yatırımncı ruhu üzeniden caka satılmaz" diyerek, Ezine Gıda OSB yönetimini; "Fabrikları biz yaptık algısını oluşturmaya çalışmakla suçladı. 
Ezine Gıda OSB Müdürü olarak göreve geldği günlerde, muhalefet kanadının sert eleştirilerine maruz kalan, dahası  liyakatsizlikle suçlanan Alper Altınok' un medyada yer bulan son  açıklamaları, Muhalefet partililerin eleştiri konusuna dönüştü.
Hafta sonu, Millet ittifakını oluşturan partililerin ortak söylemi adeta bir oldu.
Altınok'u hedef alan muhalefet partililer; "OSB' yi Devlet kurdu, yatırımcı geldi. Bu neyin cakası?" şeklindeki  soruya yanıt aradı.
OSB’de, 52 parselin tamamına,  dev gıda firmalarının ilgisi hayli yoğun olmuştu. Girişimci Türk işadamları, Ezine Gıda OSB' ye adeta akın etmişti.
Alınan bilgiye göre; Ezine Gıda OSB' de ilki tamamlanan fabrikannı baçası, Kasım ayında tütmeye başlayacak.
Yapılan araştırmalar sonucu, 8 bin kişiyi  istihdam edececeği öngörülen OSB' de, böylelikle bölgedeki işsizlik sorununun da ortadan kalkacağı sık şekilde dile geliyor
OSB Müdürü Altınok' un, basın kuruluşlarına yaptığı son durum değerlendirmesindeki sözleri geçtiğimiz gün haber oldu.
Altınok' un açıklaması, kamuoyununa şu ifadeler ile aktarıldı;
"Organize Sanayi Bölgelerinde Yeşil Dönüşüm Projesi'ni tamamladı ve Yüksek Lisans eğitimi diplomasını aldı…
Türkiye’nin gıda devi 52 fabrikaya ev sahipliği yapmaya hazırlanan ve bu nedenle Çanakkale’nin sanayi devrimi olarak adlandırılan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (EGİOSB), her alanda kendinden söz ettirmeyi başarıyor.
Türkiye'de iklim değişikliği politikalarıyla uyumlu çevreye duyarlı yeşil OSB'lerin sayısının artması için yoğun çaba harcanıyor. Yeşil OSB Projesi çerçevesinde, Türkiye'de seçilen bazı OSB'lerden elde edilen verilerden yola çıkılarak, tüm OSB'lerin Yeşil OSB Sertifikası ile daha verimli, daha çevreci ve daha rekabetçi bir hale getirilmesi hedefleniyor."
MUHALEFET BU ANLATIMA TEPKİLİ;
Altınok' un haberleştirilen sözleri, muhalefetin diline düştü.
Açıklamasında; "Bize verilen sözleşme süresinde, üzerimize düşen bütün görevleri yaptık. İdari binayı tamamladık. İlk temel atma törenimiz kedi-köpek mamaları üzerine oldu. Tamamlanmak üzere. Kedi-köpek mamaları fabrikası, hem bölgesel olarak çıkacak atıkları; tahıl, balık ve et artıklarını toplayarak, katma değer kazandıracak. Bizim ithal ettiğimiz ürünler buradan ihraç edilmeye başlanacak” şeklinde oldu. 
Muhalefet kanadı tam da bu noktada Altınok' u eleştirdi."Yaptık, ettik, temel attık der iken; kimin yatırımı ve kimin parasına, kimin girişimci ruhuna sahipleniyorsunuz? Biz yaptık oluyor?!.." sorusunu dillendirdiği gözlendi.  
BİR TEPKİ DE BU SÖZLERİNE;
 "KENDİ BEYAZ YAKALILARIMIZI YETİŞTİRİYORUZ…"
OSB Müdürü Altınok' un, eleştirilen ve üzerine türlü sorular üretilen, 'Kendi beyaz yakalılarımız' şeklindeki tanımı oldu. 
Bu anlatımın, türlü yoruma açık olduğunun alıtnı çizen muhalefet partililerin; "hayli manidar bulduk" diyerek tepki gösterdikleri sözler, Altıok' un şu ifadesi oldu;
"Milli Eğitim Bakanlığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile işbirliğimiz var.  Kendi arazimizde bulunan eğitim alanını, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladık. Milli Eğitim Bakanlığı, buraya 16 derslikli, 2 atölyeli mesleki eğitim lisesi yapacak. 
Gıda bölümleri açacak. ÇOMÜ ile de bir protokolümüz var. Daha önce bir laboratuvar kazandırdık. Onu akredite etmeye çalışacağız. Gıda üzerine bölümler de açılıyor. Bizde kendi beyaz yakalılarımızı, kentte yetiştirmeye başladık, başlayacağız. Öğrenci tercihleri de artacaktır"
Erdem Sürek