Çanakkale Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü himayesinde, Çanakkale Belediyesinin de destekleri ile  İstanbul Off-Road Kulübü-İSOFF tarafından düzenlenen ve 2022 yılı takviminde FIA tarafından Cross-Country Bajas European Cup Aday Yarış statüsüne alınan Uluslararası Baja Troıa Türkiye-2022 üç gün süren sürüşlerin ardından tamamlandı. Dereceye giren pilot ve takımlara ödülleri verildi.
İtalya, Bulgaristan, Polonya, Yunanistan ve Türkiye’den 43 ekibin katıldığı  Uluslararası Baja Troıa Türkiye-2022 üç gün sürdü. Çanakkalelilerin de ilgi ile takip ettiği yarışma 900 km. olan parkurda Bayramiç, Terziler, Kuşçayırı, Karapınar ve Salihler rotasında yer alan 8 özel etapta pilotlar mücadele ettiler.   Üç gün süren   Baja TroiaTürkiye yarışmaları, Pazar günü düzenlenen ödül töreni ile son buldu.   Düzenlenen Baja Troia Türkiye 2022 Ödül Törenine Çanakkale Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, FIA Gözlemcisi Raymond Johansson ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı Remzi Yılmaz ve çok sayıda kentli katıldı. 
24 aracın tamamlayabildiği zorlu yarış sonunda otomobil kategorisinde Rally Raid Team Türkiye adına yarışan Türk ekip Mert Becce - Sertaç Tatar birinciliğin sahibi oldu. Rally Raid Team Türkiye adına yarışan Becce-Tatar, bu derece ile bu yıl Doğu Avrupa Offroad Serisi Birinciliği'ni kazandı.  Otomobil kategorisinde İtalya'dan Antonio Ricciari - Morosi Simona ikinciliği ve yine İtalya'dan Moro Stefano - Manoni Daniele üçüncülüğü elde etti.  SSV sınıfında ise Bulgaristan'dan Murat Kapanoğlu - Aleksandar Trendafilov ilk sırayı elde ederken, Mert Öztiryaki - Ömer Güneş ikinci ve Diren Üykü - Baran Aşkın da üçüncü oldular.  Raid kategorisinde birinciliği Erdem Ömür – Kerem Kileci ekibi alırken, ikinci Ahmet Terece – Ulaş Germen, üçüncü Ersın Sezgin – Enis Sezgin ekibi oldu. Bu yıl ilk kez verilen 'En Centilmen Ekip' ödülünü ise iki ekip paylaştı. Mahir Alp - Aker Alp ve Abdullah Turgut - Bayram Eyri ekipleri, bu anlamlı ödülleri Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı Remzi Yılmaz’dan aldılar.
Burcu Erdal