Soğuk havaya rağmen  özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği  konserde coşku tavan yaptı.25 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtulan Lapseki, o günden bu yana Çanakkale’nin en gözde ilçeleri arasında yer alıyor.  Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan ilçenin kurtuluşu bu yıl da törenlerle kutlandı.  Kutlamaların finalinde ise Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut sahne aldı.  Sevmedim Deme, Karalaya Karalaya, İçime Ata Ata şarkıları ile Youtube’de tıklanma rekorları kıran ve kısa sürede milyonların sevgisini kazanan Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut ikilisi Lapseki’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılında sahne aldı. Çanakkale’nin dört bir yanından konser alanına gelen ikilinin hayranları  muhteşem bir gece yaşadı. Konserden saatler öncesinde alanı dolduran ikilinin hayranları şarkılara gür bir sesle eşlik etti. Muhteşem performansları ile adeta Lapseki’yi sallayan Kurtuluş ve Burak ikilisi, 100. Yıla yakışan bir konser yaşattı.
1915 Çanakkale Köprüsü 100. Yıla Özel Renklendi
Muhteşem konser dünya devi Çanakkale Köprüsünün yanı başında gerçekleştirildi.  Uzunluğu ile dünyada ilk olan 1915 Çanakkale Köprüsü Lapseki’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılına özel renklendirildi. Türk Bayrağı ve Lapseki’nin renkleri olan kırmızı yelle ışıklandırılan köprü gece boyunca boğazın gerdanlığında ışıl ışıl parladı.
Havai Fişekler Geceyi Aydınlattı
Muhteşem konser esnasında havai fişek gösterisi de gerçekleştirildi. Düşman işgalinden kurtuluşun 100. Yılında Lapseki’de düzenlenen  final konserinde  vatandaşlar doyasıya eğlenirken gök yüzünde patlayan havai fişekler  geceyi aydınlattı. Çanakkale Boğaz Köprüsü yanında patlayan havai fişekler adeta görsel şölene dönüştü.
 
Cuma Deren