Kordonda Aydilge, Retrobüs, Hamidiye Tabyalarında ise 3 Tenor ve Berkay Konserleri ile binlerce kişi müziğe eşlik etti.
16 Eylülde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımı ile başlayan Troya Kültür Yolu Festivali devam ediyor. 10 gün sürecek olan etkinlikler kapsamında yapılan atölyeler, sergiler ve  konserlerle Çanakkaleliler dolu bir  Hafta sonu geçirdiler. Sadece Çanakkale Merkezde değil, Eceabatta Kilitbahir Kalesi, Ayvacık’ta Assos Açıkhava müzesi, Gelibolu’da ise tarihi mevlevihanede etkinlikler huz kesmeden devam etti.  Çocuklara yönelik Minik Eller Atölyesinin düzenlendiği Hamidiye tabyalarının yanı sıra, çeşitli yerlerde sergiler, tiyatro gösterimi ve filim gösterimleri gerçekleştirildi.
Kordonda Aydilge Rüzgarı 
Etkinliklerin gerçekleştirdiği noktalardan biri olan Troya Atı Açıkhava Sahnesinde Cumartesi günü Aydilge  sahne aldı. Dizi müziklerinin vazgeçilmez ismi Bestekar ve Sanatçı Aydilge  Kordonda sahne aldı. Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilen konserde vatandaşlar  Kordon boyundaki konser alanını doldurdu. Konserden saatler önce Ünlü sanatçı Aydilge’nin  hayranları  konser alanını doldurdu. Seslendirdiği şarkılarla hayranlarını coşturan Aydilge unutulmaz bir gün yaşattı.
Aydilge’nin ardından Pazar günü ise Retrobüs  grubu sahne aldı. 70'lerin, 80'lerin ve 90'ların efsane isimlerini anarak, dönemin unutulmaz eserlerini yorumlayan Retrobüs de konsere katılanlara müzik ve nostalji dolu anlar yaşattı.
Hamidiye Tabyalarında 3 Tenor ve Berkey Konseri
Konserlerin gerçekleştirildiği bir başka alan olan Hamidiye Tabyalarında ise hafta sonu  3 Tenor ve Berkay konserleri gerçekleştirildi. İlk olarak Cumartesi günü 3 Tenor Konseri gerçekleştirildi.  Tenorlar Ahmet Uştuk, Şenol Talınlı ve Aykot Çınar’ın oluşturduğu 3 Tenor grubu  klasik be modern parçaları seslendirdi. Seslendirdikleri eserlerle adeta müzik dersi veren tenorların performansı büyük alkış aldı.
Tabyalarda Pazar günü ise Berkay konseri yapıldı.  Besteleri ve seslendirdiği eserleri ile milyonların gönlünde taht kuran Berkey, şarkılarını bu kez Çanakkaleliler için seslendirdi. Berkay’ın binlerce hayranı konserden saatler öncesinde alana geldi.  Berkay’ın sahneye çıkması ile çoşan hayranları parçalara eşlik etti. Zaman Zaman Tük Halk Müziğinden de eserler seslendiren Berkay, hayranlarını coşturdu. Festivale şarkıları ile ayrı bir hava katan Berkay, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.
Assos Antik Kentinde Yıllar Sonra İlk Konser
Assos Antik Kenti yıllar sonra kapılarını büyük bir heyecana araladı.   Troya Kültür Yolu Festivali’nin ikinci olan Cumartesi gününde, Assos Antik Kenti’nde Ankara Devlet Opera ve Balesi sahnealdı.  Sahne alan ikinci grup ise  Assos: Bi Dünya Müzik Allegra Ensemble oldu. Assos Antik Kenti’nde, 2010’lu yıllardan bu yana ilk defa  düzenlenen Allegra Ensemble konseri tarihi atmosferde büyüledi.  Eserlerle trihi amfide düzenlenen konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Fahir Atakoğlu Kilitbahir Kalesi'nde Sevenleri İle Buluştu
Fahri Atakoğlu Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında Kilitbahir Kalesi'nde konser verdi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen Troya Kültür Yolu Festivali  kapsamında Pazar akşamı Fahri Atakoğlu piyanosu ile Kilitbahir Kalesinde sahne aldı.  bir buçuk saatlik konser veren Fahir Atakoğlu dinleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Tarihi kale ile müziğin buluşması hem göze hem kulağa hitap etti.
 Cuma Deren