Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında Çanakkale kültür - sanat etkinlikleri ile buluşmaya başladı. Anadolu Ateşi Anadolu Hamidiye Tabyası Açık Hava Sahnesi’nde Çanakkalelilerle buluştu.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koordinasyonunda, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu “Troya” gösterisi ile Çanakkalelilere unutulmaz bir gece yaşattı. Anadolu Hamidiye Tabyası’nda tarihi bir mekanda “Troya” adlı gösterisiyle, tarihi dans ile canlandırdı. Binlerce Çanakkaleli dans topluluğunu izlemek için etkinlik alanına akın etti. Saat 21.00’de başlayan etkinlik 1 saat sürdü. Etkinlik sonunda seyirciler uzun süre ekibi ayakta alkışladı.

Festival kapsamında Tarihi Alan Başkanlığı’na bağlı Anadolu Hamidiye Tabyası’nda Göksel, Berkay, Yüksek Sadakat gibi önemli isimler sahne alacak.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş,  Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir  ile birlikte binlerce Çanakkaleli izledi.