ÇİFTE OPERASYON, YÜZLERCE KÖK KENEVİR
Biga ilçesine bağlı kırsal alanda, iki ayrı yasa dışı ekim ile Uyuşturucu Madde Üreten Zanlıları, Çanakkale Jandarması düzenlediği çifte operasyonla kıskıvrak yakaladı.
Narkotik köpeği 'Roket' in hassas burnu sayesinde, açık arazide özenle Kamufle edilmiş dikim alanı tespit edildi.
Zanlılar, Hint kenevirlerinin çabuk gelişmesi için sulama yaptığı esnada birer birer enselendi.
 
MÜDAVİMLERİ ISPANAK DİYOR,
HER BİR DALI ZEHİR SAÇIYOR!...
 
Çanakkale Jandarması, Uyuşturucu ile Mücadele kapsamında düzenlediği başarılı operasyonları ile adeta tarih yazıyor. Gün geçmiyor ki; yenileri yakalanmasın. Gram gram satan da enseleniyor, kilo kilo sevkiyat hazırlığına giren uyuşturucu üreticileri de Jandarma ekiplerinden kaçamıyor. 
Jandarma İstihbarat Şubesi ile ortaklaşa operasyon düzenleyen Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, önceki gün Uyuşturucu imal etmek için ekim yapan iki zanlıyı kıskıvrak ele geçirdi.
Biga’ ya bağlı kırsal alanda, ekim yapıldığı istihbaratı ile hareket geçen Jandarma ekipleri, açık arazide özenle Kamufle edilmiş dikim alanını, hassas burunlu Narkotik köpeği Roket sayesinde tepit etti, operasyon için düğmeye basıldı.
İki farklı alanda dikim yapan iki zanlı, Uyuşturucu Madde Kullanmak ve Bulundurmak (TCK Md.191) / Yasa Dışı Ekim (2313 Sayılı Kanuna Muhalefet) suçundan gözaltına alındı.
Zanlılar hakkında; “Uyuşturucu Madde Kullanmak ve Bulundurmak / Yasa Dışı Ekim” suçları kapsamında işlem başlatıldı.
Biga ilçesinde düzenlenen iki operasyondan birinde, ekili halde 91 Kök Kenevir Bitkisi ile üretimi gerçekleşmiş 635 gr. Esrar Maddesi ele geçirildi.
miştir.
 
Aynı suç kaqsamında düzenlenen ikince oerasyşonda ise, Yine Biga ilçesine bağlı kırsal alanda ekili halde 75 Kök Kenevir Bitkisi ele geçirildi.
Alınan bilgieye göre, ele geçirilen malzemelere el konuldu. 2 zanlı hakkında adli işlem başlatıldı.
Cuma Deren