Önce Plan Bütçe Komisyonu tarafından kabul gören, 122 Milyon  714 bin tele olarak tahmin edilen ek bütçe Mecliste oy birliği ile kabul edildi.
Personel giderleri, hizmet alımı, zamlar ve yaşanan maaş artışları nedeni ile Çanakkale Belediyesinde yük arttı. Bu kapsamda  bütçe arttırımına giden Çanakkale Belediyesi ek bütçeyi Eylül Ayı Belediye Meclisinde gündeme getirdi.   Vergi gelirleri 21 milyon 214 bin TL, Harçlar geliri 2 milyon 950 bin TL olarak tahmin edildi.  Teşebbüs ve mülkiyet gelirleri ise 49 Milyon 500 bin TL, Mal ve hizmet satış gelirlerinden  49 milyon 500 bin  TL, Diğer gelirler 52 Milyon TL, faiz gelirleri  20 milyon TL,  kişi ve kurumlardn alınan paylar da 50 Milyon TL olarak toplam 122 Milyon 714 bin ek gelir öngörülen Çanakkale Belediyesinde bütçe arttırılmasına gidildi.
122 Milyonluk Ek Bütçe
Yıl sonuna kadar 122 Milyon  714 TL ek gelir elde edeceği planlanan Çanakkale Belediyesi, Ocak ayına kadar geçerli bütçeye ilave ek bütçe talebi Eylül Ayı Belediye Meclisi gündemine getirildi.  Özellkle ekonomik sorunlar sonrasında 2022 yılındaki personel giderlerinin artması,  fiyat artışları ve Asgari ücrette yaşanan artışlar nedeni ile bütçeye ilave için sermaye arttırımı Eylül Ayı  Belediye Meclisi gündemine konuldu. Personel giderleri için 20 Milyon 638 bin TL,  SGK Prim giderleri çin 3 milyon 337 bin TL, mali ve hizmet gider alımları  45 milyon 215 TL,  Fazi giderleri  6 milyon 500 bin TL,  cari transferler  837 bin TL,  sermaye giderleri  42 milyon 690 bin TL,   sermaye transferleri 1 milyon TL, yedek olarak da 2 milyon 500 bin TL olarak toplam 122 Milyon 714 bin TL  ek ödenek ön görüldü.  
Bankalardan Kredi Almak Çok zor
İstatistiklerin okunmasının ardından  bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Maalesef böyle 122 milyon TL’lik bir ek bütçe ile karşı karşıya kaldık. Yapacak bir şey yok yaklaşık 50 Milyonluk İller Bankası payımız arttı.  Sayıştay denetimcileri de denetimlerini tamamladılar ve ayrıldılar.  Özellikle gelirlerimizin iyi toplandığına dair bir irtiba  ettiler. Ki bazen kızıyorlar ama yapacak bir şey yok biz gelirlerimizi toplamak zorundayız.  Çünkü artık bankalardan kredi almak artık hem imkansız hem de çok pahalı.  Onun  için şimdilik kenardan kenarda götürmeye çalışıyoruz.  Vatandaşın da durumu iyi olmadığı için tahsilatta da çok kolay olmuyor” dedi.
Oy Birliği İle Kabul Edildi
122 Milyon 714 bin TL  ek ödenek ön görüldüğü  Belediye Meclisi Eylül Ayında yapılan görüşmelerin ardından oylamaya geçildi. Plan Bütçe Komisyonunun oy birliği ile kabul ettiği ek bütçe, Mecliste de üyelerin oy birliği ile ek bütçe kabul edildi.
 
Cuma Deren