Yaşananları protesto ederek meclise gelmeyen AK Parti üyeleri deklarasyon yayınladı. Başkan Gökhan da AK Partili üyelerin tepkisini eleştirerek ‘Bana değil Meclise karşı verilen bir tepkidir’ dedi.
Bilindiği üzere Eylül ayının ortalarında Kent Konseyi Başkanı Evren  Kızoğlu ve yönetim kurulu istifa etmişti. Gereken desteklerin verilmediğini öne sürerek istifa eden Kent Konseyi Yönetiminin yarattığı gerilim, 1 Eylül’de gerçekleştirilen Çanakkale Belediyesi Belediye Meclisi 1. Oturumuna taşındı. Gündem dışı söz alan AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Esra Yükse,  Kent Konseyi yönetiminin istifa etmesini meclise taşıdı. Konu üzerine yaşanan tartışmalar nedeni ile ‘Sözümüz kesildi’ diyerek Pazartesi günü gerçekleştirilen Belediye meclisi öncesi bir deklarasyon yayınlayan AK Parti grubu meclise katılmama kararı aldı.
1 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilen Belediye Meclisinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Esra Yüksel arasında yaşanan tartışma sonrasında AK Partililer, Pazartesi günü gerçekleştirilen  Belediye Meclisi Eylül Ayı 3. Oturumuna katılmadı. Belediye Meclisine katılmayan AK Parti Grubu deklarasyon yayınladı.  Başkan Gökhan’a tepki gösteren AK Parti grubu yayınladıkları Deklarasyonda  “01 Eylül 2022 Tarihinde yapılan Belediye Meclis toplantısında, AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel’in konuşmasının, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından adeta azarlanarak ve bağırarak sık sık kesilmesini, bazı CHP’li üyelerin de hal ve hareketleriyle bu tavrı desteklemesini kamuoyu ibretle izlemiştir. İnsan hakları ve özgürlükler konusunda mangalda kül bırakmayan bu sakat zihniyetin, uygulamada kendisinden farklı düşünen ve dile getirilen ‘işine gelmeyen görüşlere’ hayat hakkı tanımaması yönündeki antidemokratik tavırları, taraflı tarafsız aklı başında herkes tarafından kınanmıştır. Bu kaba tavırlar ve karşıt görüşe tahammülsüzlük, birçok Meclis toplantısında tekrarlanmış, başka üyelere karşı da uygulanmıştır. Hele hele ‘hoşgörü parkı açılışı’ öncesinde de tekrarlanması çok üzücüdür. Çanakkale Belediye Başkanına yakışmayan bu söz ve davranışları şiddetle protesto ediyor ve tekerrürü halinde gereğini en sert biçimde yerine getireceğimizi, bu çerçevede 05.09.2022 tarihinde yapılacak Belediye Meclis toplantısına AK Parti grubu olarak katılmayacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz” ifadelerine yer verdiler.
Meclise Gelmemek Bana Değil Meclise Karşı Bir Tavırdır
 Belediye Meclisinde gündem dışı konuşan ve AK Partililerin Meclise katılmamasını değerlendiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise yaptığı açıklamada “ Evet, mecliste bazen sesler yükseliyor ama bunu kabul etmiyorum. Doğru bildiğim, belgelerle konuştuğum bir konuda ısrarla bunu yok etmeye çalışıyorlar. Bir konuya takılıyorlar, onu savunuyorlar. Arkadaş, belge sunuyorum. Kent konseyinin araştırma raporu konusunda belge sunuyorum. O partinin yöneticisi, bana basın yoluyla iftirada bulunuyor. Engelledi diyor, ben de tam tersi engellemedim parasını ödedim diyorum. Yine üzerine gidiyor. Ama tabii insanın canı sıkılıyor. Sarıçay konusunda her mecliste defaatle konuşuyoruz. Ben mecliste hem halka karşı konuşuyorum ama aynı zamanda belediye çalışanları var burada. Bir belediye başkanı olarak olmamış bir şey hakkında yalan söyleyebilme şansım olur mu? Başkan yardımcıları, müdürler var. Ben doğru söylemek zorundayım öteki türlü güven kalmaz. Başkan meclisine karşı yalan söylüyor der. Dolayısıyla bir şey ısrarla olmuş gibi zaman ben sözünü kesip, sesimi yükseltiyorum. Ben hakaret etmek ya da azarlamak amacıyla söylemiyorum olayı kesmek anlamında söylüyorum. Onun için alınganlıkların anlam vermiyorum, takdir kendilerinindir, gelmeyebilirler de. Ama meclise gelmemek bana karşı bir tavır değildir, meclise karşı bir tavırdır. Ben meclis değil belediye başkanıyım. Gelip bu konuları meclise yeniden söyleselerdi o zaman daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Neyse takdir kendilerinin” dedi.
İYİ Parti’den Başkan’a Destek
İYİ Partili Burak Kunt da söz alarak konuya ilişkin görüşlerini aktararak “Öncelikle geçen mecliste olan konulara değinmek istiyorum ve hiç lafı dolandırmayacağım. Bugün Ak Partili arkadaşlarımız da sanırım bir deklarasyon yayınlayıp, meclisimize katılmamışlar. Biz de şimdi sosyal medyadan öğrendik. Sayın Başkanım biz bu kısır tartışmalardan inanın çok sıkıldık ve yorulduk. Biz her meclise fizibilitesi hazırlanmış projelerle, fayda sağlayabileceğini düşündüğümüz konuları gündeme getirerek meclise hazırlanarak geliyoruz. Açıkçası ana muhalefet olarak bu mecliste duran Ak Partili arkadaşlarımızdan da benzer çalışmalar yapmalarını istiyoruz ama ben 3 buçuk senedir açıkçası pek böyle bir şey görmedim. Sayın Başkan, İYİ Parti grubu olarak bizim hakkımızı verirsiniz diye düşünüyorum tüm arkadaşlarımızla birlikte. Biz olabildiğince iyi çalışarak, Çanakkale için faydalı işler sunmaya çalışıyoruz. Gerek kürsüye çıkıyoruz, gerek fizibilitesini çıkarıyoruz. Olabildiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz siz de bu konuların çoğunda bize destek veriyorsunuz, yapabileceğimiz konularda istişare ediyoruz. Bunun bize özel olduğunu hiç düşünmedik, sizin karakterinizden kaynaklandığına inanıyoruz. Aynı şeyi faydalı bir proje için Ak Parti için de yapacağınızı biliyoruz. Ama ‘siz onu yaptınız, biz bunu yaptık’ gibi tartışmaların ne bu meclise ne de bu şehre bir faydası olmuyor ben Ak Partili arkadaşlarımdan da bu konuda daha iyi çalışarak, bu meclise ve bu şehre faydalı olabilecek işlerle gelmelerini, hem bir çalışma arkadaşları hem de Çanakkaleli olarak rica ediyorum” dedi.
 Keşke Birlikte Olsaydık
CHP Belediye Meclisi Grup başkanvekili Avukat Hüdayi Erdal Gezen de konuya dair söz alarak, “Zaman bana kaldığına göre, bunu en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Eminim ifadelerim çok can sıkmayacaktır ama Adalet ve Kalkınma Partisi’ndeki belediye meclisi üyesi arkadaşlarım burada olsaydı, onlarında dinlemeleri gereken hususlara parmak basacaktım.  Burada olmasalar da onlara da selamlarımızı iletiyoruz. Keşke birlikte olsaydık “ diyerek geçtiğimiz bir ayın değerlendirmesini yaptı.
  
Cuma Deren