Ateş, Bulantı ve Kusma şeklinde  belirtiler ile çocuklarda etkisini gsöteren Covid-19, ebeveynleri oldukça endişelendiriyor.
AŞISIZ YA DA EKSİK AŞILILAR; "YOĞUN BAKIMA YATIYOR, CANINDAN OLUYOR"
Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı, Prof. Dr. Alper Şener, salgının etkilerini azaltacak tek yolun,  tam  aşı olduğuna dikkat çekti. Son duruma ilişkin 'nokta' dedirtecek biri fade kullandı.
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener: "Halen hastaneye - yoğun bakıma yatan veya ölüm gördüklerimizin tamamı ya aşısız ya da eksik aşılı" dedi.
BAZI TIP MEHSUPLARI BİLMELİ Kİ; "KELEBEK ETKİSİ İLE, HİÇ TANIMADIKLARINIZA ZARAR VERİYORSUNUZ"
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener, aşı olmama nedeninin;  "Aşı olmana gerek yok…” veya ”iki kez oldun, artık olmana gerek yok…”,  yada "bak ben ( falan kişi) Covid oldu, hiç bir şey olmadı…” şeklinde söylenilenlere kulak asma olduğunun altını çizip; "Bu akılları verenlerin çoğu bazı aşı karşıtı söylemleri- spekülasyonları yayanların sıkı takipçisi…
Ve bilinmesi gerekir ki, bu her hafta ilan edilen ölümlerin ve hastaneye yatışların çoğu önlenebilir durumlar…aşı olmuş olsalardı…

ÇOCUKLAR RİSK ALTINDA
BELİRTİLER; BULANTI, KUSMA, ATEŞ...


Çanakkale' de çocuk vaka sayısında bir artış gözleniyor. Pandemi bitti, gitti der iken, en değerlilerimizin pozitiflik durumunda gnden güne artış gerçekleşiyor.
 Hastane' ye, 'Bulantı, Kusma ve Ateş' şikayetleri ile yoğunlaşan  başvuruların nedeni, yapılan PCR testleri sonucunda, Covid-19 olarak belirlenmeye başladı.ğı öğrenildi.
Çanakkaleliler; "Konu komşunun şikayetleri hep aynı, Covid en değerlilerimizi ulaştı" diyerek, çocuklardaki vaka artışını tedirgin edecek sözlerle değerlendirmeye başladı.

AŞISIZ YA DA EKSİK AŞILILAR;
"YOĞUN BAKIMA YATIYOR, CANINDAN OLUYOR"


Çocuklarda, Bulantı, Kusma ve Ateş şeklinde şikayetlere yol açan Covid, aşısız ya da eksik aşılıları ise canından ediyor.
Veriler ışığında, gözlemlerini dile getiren bilim kurulu üyesi de olan Enfeksiyon hastalıkalrı umanı Prof. dr. Alper şener, ürküten tabloyu değerlendirdi.
Aşı'nın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Şener, pandeminin başından b.uyana yapıtğnıı yaptı. Kişisel sosyal medrya hesabından net ifadeler ile vatandaşları bilgilendirdi.
Takipçilerine; "Kişisel gözlemim…" başlığı altında, aşısız ya da eksik aşılıları bekleyen ölümcül tehlikeden söz eden Alper hoca;
 "Halen hastaneye- yoğun bakıma yatan veya ölüm gördüklerimizin tamamı ya aşısız yada eksik aşılı,
Bunların neredeyse tamamının yaş ortalaması ileri yaş…" dedi.
Prof. Dr. Şener' in; "Aşı karşıtı falan değiller… Aslında bu devam eden aşı/ aşı karşıtları durumlardan haberleri bile yok!" şeklindeki ifadesi  ardından dile getirdiği şu tespiti hayli dikkat çekti. "Sadece güvendikleri birinci derece yakınları ”
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener, aşı olmama nedeninin;  "Aşı olmana gerek yok…” veya ”iki kez oldun, artık olmana gerek yok…”,  yada "bak ben ( falan kişi) Covid oldu, hiç bir şey olmadı…” şeklinde söylenilenlere kulak asma olduğunun altını çizip;
"Bu akılları verenlerin çoğu bazı aşı karşıtı söylemleri- spekülasyonları yayanların sıkı takipçisi…
Ve bilinmesi gerekir ki, bu her hafta ilan edilen ölümlerin ve hastaneye yatışların çoğu önlenebilir durumlar…aşı olmuş olsalardı…
BAZI TIP MEHSUPLARI BİLMELİ Kİ,
"KELEBEK ETKİSİ İLE, ZARAR VERİYORSUNUZ"

Özellikle 'bazı tıp mensuplarının' bilmesi gerekir ki…Bu aşı tereddütünü körükleyen söylemler ile 'Kelebek etkisi' sonucunda hiç tanımadığınız birine zararınız dokunuyor…"Cuma Deren