Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde yaşamlarını sürdüren Tuğba ve Ferdi Tekin çiftinin kızları Merve, doğumundan 2 ay sonra SMA Tip 1’e yakalandı. Tekin ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Merve’nin (4), hastalığının teşhis edilmesinin ardından o dönemlerde müteahhitlik yapan babanın maddi durumu gittikçe kötüledi. Merve’nin tedavisi kapsamında ailenin aldığı ve hastalığın hızını yavaşlatan Spinraza isimli ilaç, Türkiye’de 125 bin dolardan satılıyor.
 
İlaç ve hastane giderlerinin altından kalkamayan aile tedavinin daha sağlıklı yürümesi için 2019 yılında Çanakkale’den İstanbul’a taşındı. Çeşitli kampanyalar düzenlenmesine rağmen aradan geçen zaman boyunca, 4 yaşa gelene kadar alması gereken ilacı alamayan aile, geçtiğimiz günlerde Gelibolu’ya geri döndü.
 
Baba ve anne bir yandan küçük kızlarını yaşatmak için özel izin alıp, kampanya düzenleyip, çalmadıkları kapıda bırakmamalarına rağmen istedikleri sonucu Merve Tekin’in bu yaş kriteri olan 4 yaşı dolana kadar elde edememeleri üzerine yeniden Gelibolu’ya döndüler.
 
MERVE’YE UMUT OLMAK İÇİN GELİBOLU’DA DERNEKLER HAREKETE GEÇTİ
Tekin ailesinin yeniden Gelibolu’ya dönmesiyle birlikte durumlarından haberdar olan ilçedeki Sivil Toplum Kuruluş ve dernek başkanları bir araya gelerek, Merve’ye yardımcı olmak için çeşitli kampanyalar düzenliyor. Cumartesi günü ilçenin sahilindeki Çınar altında gün boyu Merve için çeşitli etkinlikler yapılacak. Merve’nin fotoğrafının olduğu 500 adet özel kumbaralar yapıldı ve tüm yakın il ve ilçelere dağıtılacak.
 
Gelibolu’daki bu hareketliliği gören baba Ferdi Tekin, Merve’nin yaşaması için başlatılan bu girimlerin kendileri için yeniden bir umut olduğunu ve kızlarının ‘yaşamak istiyorum’ çığlığında kahrolduklarını belirtti.
 
MERVE’NİN YAŞAMASI İÇİN 1 MİLYON 825 BİN DOLAR LAZIM
Baba Tekin,  “Mervemize SMA Tip 1 tanısı konulduğunda 2 aylıktı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi hastanesinde tanısı konuldu. Merve’miz şuan 4 yaşına 2 ay var. Kampanyamız valilik onaylı. Mervemizin yaş kriteri maalesef geçti. Son şansı kilo kriteri. Son bir buçuk kilosu kaldı Mervemizin. Bu bir buçuk kiloyu aldırmamak için Merve’yi geceleri aç yatırmak zorunda kalıyoruz. Kampanyamız bugün itibariyle yüzde 15’de. Desteklerinizi bekliyoruz. Sesimizi duyurmak için sizlerden, işadamları, STK, siyasi, bürokratlardan, kampanyayı tamamlayıp, Mervemizi ilacına kavuşturmak için desteğinizi bekliyoruz” dedi.
 
ANNE TEKİN: “MERVE’NİN BİR ÇARESİ VAR VE O DA, SİZLERSİNİZ” DEDİ
Gözü yaşlı ve gülerken bile aslında ağlayan, çaresiz bir annenin feryadının duyulmasını istediğini belirten Tuğba Tekin(37), “SMA kas A 1 Tip ölümcül hastalığı ile mücadele ediyor. Merve’mizin bir tedavisi var. Bir çaresi var, çaresi de sizlersiniz. Sizler destek olursanız Merve hayatta kalacak. Allah hiç kimseyi evladıyla sınamasın. Lütfen sizlerde desteklerinizi esirgemeyin, Merve’miz bizimle hayatta kalsın” ifadelerini kullandı.
 


Kaynak: Haber Merkezi