Geçtiğimiz hafta İtfaiye erleri mesailerinin bir bölümünü  sıkışan ve yardım bekleyen kediler için harcadı.  Bir tarafta   Cama sıkışan ve can çekişen bir kediye can olan erler, bir defa da uzun bir ağacın tepesinde kalan kediyi kurtardılar.

Sokaklar beraber paylaştığımız can dostlarla yaşamı da paylaşıyoruz. Hayatın her alanında olduğu gibi yaşama hakkını da beraber verdiğimiz sokak hayvanlarına el uzatıyoruz. Kentte yaşanan yangınların yanı sıra can dostlara yönelik de çalışmalar yürüten Çanakkale Belediyesi İtfaiye Erleri, bu hafta yine yoğun bir mesai harcadı. Yangınlar olmasa da vatandaşların her ihbarını titizlikle değerlendiren erler, bu hafta iki kediyi hayata bağladı. Bir taraftan kafası Cam şişeye sıkışan kedinin kurtarılması, diğer yandan ise üç gün bir ağacın tepesinde mahsur kalan kedinin vatandaşlar tarafından ihbar edilmesi ile indirilmesi hayvanları hayata bağladı.

 Bir Canı Kurtardığımız İçin Mutluyuz
Çanakkale Belediyesi İtfaiye Erleri 19 Temmuz Salı akşamı, Havantabya Sokak'tan gelen bir ihbar üzerine olay yerine gittiğinde bir kedinin cama sıkıştığını ve can çekiştiğini gördü. Er Anıl Sorgun, Yakup Sarı ve Eser Erhan için zorlu dakikalar o andan itibaren başladı. Sıkışan ve nabzı duran kediye dakikalarca kalp masaı yapan erler, etraflarında toplanan kalabalığın da umudu oldu.  İtfaiye Eri Anıl Sorgun, o anları "1.5 saat önce ihbar aldık olay yerine gittiğimizde bu kedi üstten açılan camdan eve girmek isterken arasına sıkışmış, çırpındıkça da boynunu kaptırmış nefessiz kalmış, biz gittiğimizde son çırpınışlarını yapıyordu. Eve merdivenle tırmandım sıkıştığı yerden çıkarttım ama solunum ve nabız yoktu yaklaşık 15 dakika kadar kalp masajı yaptım. Büyük bir üzüntü ile barınağa giderken kendine geldiğini fak ettik.  Veteriner hekime gerekli bilgilendirmeleri yaptık.  Sahibi gelip kedisini teslim alacakmış.  Bu akşam bir canı kurtardık. Arkadaşlarım da ben de çok mutluyuz” ifadeleri ile anlattı.
 Üç Gün Ağacın Tepesinde Mahsur Kaldı
Barbaros Mahallesi Kalafatlı Mehmet Çavuş Sokak’ta çam ağacına çıkan kedi mahsur kaldı. Mahalle sakinlerinin ifadelerine göre 3 gündür çam ağacında mahsur kalan kedinin kurtarılması için itfaiyeyi aradı. Kendi kendine inmesini bekleyen mahalleli itfaiyeyi aradı. Gelen itfaiye aracında arıza olunca, başka bir araç geldi. İtfaiye erleri çam ağacında günlerdir mahsur kalan kediyi kurtardı. Hemen karnı doyurulan kedinin kurtarılmasına  şahit olan mahalle sakinleri itfaiye erlerini tebrik etti.
 Cuma Deren