"Güldür Yüzümüzü Başkan.."
1958 yılında, Orman İşletme Müdürlüğü olarak kurulan, il Merkezi ve Lapseki ilçelerini kapsayan, toplamda; 221.497,5 Hektarlık alanın, %60’ lık kısmına kapsayan Orman alanın sorumluluğu üstlenilmişti.
Zamlan içinde, Bölge Müdürlüğüne dönüşen kurumda, halen 9 İşletme Müdürlüğü ile birlikte, Ormanların sorumluluğu gibi işletmesi görevi de sürdürülmekte.
Kurulduğu yıllarda, Çanakkale Merkez ilçe ve Lapseki ilçesinin ormanlık alanlarını kapsayan Kurumda, günümüzde Lapseki İşletme Müdürlüğünün olmayışı, bölge yaşayanlarına sitemkar sözler ettirmeye başladı.

MERKEZ VE LAPSEKİ ORMANLARI İÇİN KURULMUŞTU
ŞİMDİ; LAPSEKİ İŞLETMESİ YOK…!

Çanakkale’nin en çok orman alanı bulunan ilçelerinden birinde Lapseki’ de, Orman İşletme Müdürlüğünün olmayışına tepkiler gelmeye başladı.
Lapsekililer; Çanakkale'de bir dönem kapatılan Orman Bölge Müdürlüğünü tekrar kurduran, Ak Parti Gurup başkanvekili, Milletvekili Bülent Turan' a, Orman alanı oldukça büyük bölgeden bir çağrı yaptı.
"Güldür Yüzümüzü Başkan…" diye seslendi.
LAPSEKİ ÖNCELENMİŞTİ, YA ŞİMDİ..?
1958 yılında, Orman İşletme Müdürlüğü olarak kurulan, il Merkezi ve Lapseki ilçelerini kapsayan, toplamda; 221.497,5 Hektarlık alanın, %60’ lık kısmına kapsayan Orman alanın sorumluluğu üstlenilmişti.
Zaman içinde, Bölge Müdürlüğüne dönüşen kurumda, halen 9 İşletme Müdürlüğü ile birlikte, Ormanların sorumluluğu gibi işletmesi görevi de sürdürülmekte.
Kurulduğu yıllarda, Çanakkale Merkez ilçe ve Lapseki ilçesi’ nin ormanlık alanlarını önceleyen Kurumda, günümüzde Lapseki İşletme Müdürlüğünün olmayışı, bölge yaşayanlarına sitemkar sözler ettirmeye başladı.
 
O yıllarda, Orman tutkusu..
Çanakkale’nin toplamda; 133.441,6 Hektar Orman Alanı için kurulan Orman İşletme Müdürlüğü, geçen yılar içinde Bölge Müdürlüğüne dönüşmüştü.
Şimdiki durum…
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü nün hali hazırda, 9 İşletme Müdürlüğü bulunuyor. 9 İşletme içinde, en çok orman alanına sahip, Lapseki bulunmuyor.
Çanakkale Orman İşletme Müdürlükleri içinde, ‘Orman alanı ve Orman yoğunluğunun en büyüğü’ Lapseki olarak biliniyor.
İlçede, İşletme Müdürlüğünün olmayışının, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü yönetim işini zorlaştırdığı savunulan çarpıcı görüşler arasında.
Orman yoğunluğunun, İşletme bulunan ilçelere göre, oldukça fazla olduğu Lapseki’ de bir Orman isletme Müdürlüğü kurulmasının elzem olduğunu belirten Lapsekililer;
“Konunun uzmanları da benzer görüşte. Durumun incelenip,  gereğinin yapılması için çağrımız var.
Bir dönem kapatılan, katkıları ile yeniden Orman Bölge Müdürlüğünü açtıran Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, bu sorunu çözecek isim. Yapar sa Turan yapar”
Erdem Sürek