Çanakkale Belediyesi tarafından her yıl yaz aylarında gerçekleştirilen Açıkhava sineması bu yıl da gerçekleştiriliyor. Sinemada önceki gün Acıların kadını Bergen’in hayatının konu aldığı ‘Bergen’ filmi beyaz perdeye yansıtıldı. Özgürlük parkında gösterilen filme vatandaşlar adeta akın etti.  Onlarca kişinin açık alanda seyrettiği film kimisini çocukluğuna kimini 90’lardaki gençliğine götürdü.

Sema Kaygusuz ve Yıldız Bayazıt'ın kaleme aldığı, yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper ikilisinin yaptığı, Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı biyografik ve dram türündeki Türk yapımı sinema filmi acıların kadını Bergen’in hayatını konu aldı. Bergen filmi önceki gün Çanakkale’de de beyaz perdeye yansıtıldı. Çanakkale Belediyesi tarafından her yıl yaz aylarında gerçekleştirilen Açıkhava sineması bu yıl da gerçekleştiriliyor. Sinemada önceki gün Acıların kadını Bergen’in hayatının konu aldığı ‘Bergen’ filmi beyaz perdeye yansıtıldı. Özgürlük parkında gösterime giren filmden dakikalar öncesinde vatandaşlar alanı doldurdu. Adeta tüm Çanakkalelilerin akın ettiği film gösteriminde kimi çocukluğuna kimi ise gençliğine döndü.

Belediye Başkan Vekili Kanber Koç’un yanı sıra Belediye Meclis Üyesi Birten Sarıbaş ve onlarca vatandaşın katıldığı film gösterimi tam bir Açıkhava sinema gösterimi tadı yaşandı. Gösterimden saatler önce alana gelen vatandaşlar özgürlük parkını doldurdu.
Burcu Erdal