Katil zanlısı olarak gözaltına alınan U. A.' nin,  Jandarma tarafından yapılan sorgusunda, şöyle dediği öğrenildi;
 "Eve girdiğimde, Necmi Arıkan can çekişiyordu.
Kim yaptı ise, iyi yapmış..!"

ÖNCE YER GÖSTERME. ARDINDAN SUÇ ALETİ ARAYIŞI
‘BIÇAK BULUNDU’


Ünlü eğitimci Necmi Arıkan ve şoförünün, bıçaklanarak öldürüldüğü eve gittiğini kabul eden, katil zanlısına, Jandarma önceki gün yer gösterme yaptırdı. Dün ise, cinayet aleti olarak kullanılan bıçak ya da bıçakların bulunması için çiftlik civarında, hummalı bir arama çalışması gerçekleştiği öğrenildi.
Çalışmalar netice verdi, JASAT Alkışları hak etti. Suç aleti bıçak bulundu.

BİR CESETTE 60'A YAKIN,
DİĞERİNE İSE KIRK'A YAKIN...


Çiftlik evi çifte cinayetinde, sır perdesi aralanmaya başladı. Cinayetin işlendiği gün, olay yerinde bulunduğu belirlenen ve bu nedenle, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından gözaltına alınan U.A. ' ya yar gösterme yaptırıldı.
Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile, U.A., çiftlik eve nereden girip, nasıl çıktığını ekipleri bir bir anlattı.
Sorgulaması sırasında dile getirdiği, ağır yaralı olarak yerde yatar vaziyette gördüğü kişilerin, çiftlik evinin tam olarak neresinde bulunduğunu göstermesi de istenen katil zanlısı, parmak izlerine rastlanılan oda ışıklandırma sisteminin anahtarlarından hangisine dokunduğunu da ekiplere gösterdi.
KİMSE YAPTI İSE, İYİ YAPMIŞ...!
Sorgulaması sırasında, Kan donduran bin ifade kullandığı öğrenilen zanlı U.A,' nın, "Cinayetin işlendiği çiftlik evine gittim, ben öldürmedim. Kim yaptı ise, iyi yapmış." dediği, alınan bilgilerden.
Evi girdiğinde, Fen Bilimleri Eğitim Kurumları' nın kurucusu, Ünlü eğitimci Nazmi Arıkan'ın, kanlar içinde yerde yattığını gördüğünü ve kendisinden yardım istediğini de ileri sürdüğü öğrenilen katil zanlısının,
"Yastık vardı onu kallandım" dediği ardından, ellerinin kanlandığını, lavaboda ellerini yıkadıktan sonra ön kapıdan çıkıp, çiftlik evinden uzaklaştığını JASAT' a anlattığı edinilen bilgilerden.

ONLARCA BIÇAK DARBESİ
Şoförü ile birlikte bıçaklanarak öldürülen Arıkan' ın, katil ya da katiller tarafından, onlarca kez bıçaklandığı saptandı. İddiaya göre, cesetlerin birinde 60'a yakın, diğerinde ise ona yakın sayıda bıçak darbesi bulunduğu belirlendi.
TAKSİ İLE GLEMİŞ, TAKSİ İLE DÖNMÜŞ…
Katil zanlısını, Karainebeyli köyündeki çiftlik evine, zaman içinde, çeşitli kez taksi tutup geldiği ve taksi ile döndüğü belirlendi. Son gelişinde de aynı yöntemi kullandığı öğrenilen zanlı U.A.’ nın,  cinayetten önce, Zeytin hasadı zamanı da bıçaklanarak öldürülen Nazmi Arıkan’ı çiftliğinde ziyaret ettiği ve aralarında tehditkar sözler geçen bir diyalog yaşandığı edinilen bilgilerden.

CİNAYET SONRASI SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMINDA,
‘ARIKAN KURBAN SEÇİLMİŞTİR’.  ‘OLAY KUMPASTIR’

Eğitim kurumu işletmecisi ve Tokatspor Kulüp Başkanı da olan katil zanlısının, kişisel instangram hesabından garip bir paylaşıma imza attı. Arıkan cinayeti sonrası bir takım açıklamalarda bulundu. Başsağlığı Canlı yayında, uzun uzun anlatımların başında,
“Nazmi Arıkan olayını tümü le buradan anlatmak istiyorum, olay tümü ile kumpastır.” İfadesini kulandı.
Cuma Deren