Farklı kültürlerin yaşatıldığı Çanakkale’de farklı etkinlikler de yapılıyor. Yapılan bu etkinliklerden bir tanesi de  tango gösterisi oldu. Çanakkale Halk Eğitim Merkezi ve Caliente Tango işbirliğiyle  açılan tango kursuna Çanakkalelilerden ilgi yoğun oldu. 20 kişinin katıldığı tango kursu 8 ay sürdü. Bu süre zarfında Latin Amerika’nın dansı olan Tango’yu öğrenen kursiyerler yılsonu gösterisinde muhteşem bir performans sergiledi. Kepe Belediyesi Turhan Mildon Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Yılsonu tango  gösterisine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Yapılan gösteri ve tango kursu hakkında bilgiler veren Koreograf Onurhan Ateşli   “Ben çok heyecanlıydım. Gösteri sonrası çok az insanla muhatap olmama rağmen, çok güzel geri dönüşler aldık. Bu kadar emeğin, güzel karşılıklar alması dışında başka bir beklentim yok. Herkes elinden gelen gayreti gösterdi ve o gayret paralelinde güzel şeylerin ortaya çıkması dışında derdim yok. Birkaç aydır pek çok insanın hayatına dokunuyorum ve bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum. Umarım daha fazla insana dokunabiliriz” ifadeleriyle duygu ve düşüncelerini paylaştı.
 
 Dans Seven Kitlemizi Genişlettik
 
Eğitmenlik dışında Türkiye Dans Sporları Federasyonu Çanakkale İl Temsilciliği görevini de kısa süre önce alan Onurhan Ateşli, “Kasım ayından bu yana Çanakkale Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde dans eğitmenliği görevimi sürdürmekteydim. 2016 yılında Çanakkale’ye yerleştim. Çanakkale’ye yerleşme sebebim, burada dansı daha genel anlamda daha geniş kitlelere yaymaktı. Pandemi öncesine kadar bunu da başardığıma inanıyorum. Çanakkale’de bugüne kadar yapılmamış iki tane büyük tango festivali gerçekleştirdik ki, dans sever kitlesini de genişlettiğimize inanıyorum. Ancak pandemiden itibaren süren süreçte, yani yaklaşık iki buçuk senedir, hayat durmuştu” dedi.
 
 Pandemi Öncesi Hareketlilik Geri Döndü
 
Ekim ayından bu yana bir hareketlilik söz konusu olduğunu aktaran Ateşli, Koronavirüs süreci nedeni ile   yaşanılan zorlukları da dile getirerek “Kasım ayında Halk Eğitim bünyesindeki derslerimiz başladı, onun haricinde iki ayrı yerde daha ders vermeye başladım. Yani iki buçuk senenin ardından, pandemi öncesindeki hareketliliğe tekrardan geri döndüm. Çalışmalarımıza, haftanın 7 günü 3 farklı yerden devam ediyorduk. Tabii en yoğunu Halk Eğitim bünyesindeki çalışmalarımız oluyordu. Haftanın 3 günü (Pazartesi-Çarşamba-Cuma), Turhan Mildon Kültür Merkezi’nde çalışmalarımızı yürütüyorduk” şeklinde konuştu.
 
Her Yaştan Dansçımız Var
 
2 Haziran’da Tabyalarda Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından genel bir yıl sonu gösterisi yapıldığını ancak bir sürü branşın içinde için küçük bir bölümde yer aldıklarını aktaran Ateşli, bu gösteriyi biraz daha geniş kapsamlı haliyle hazırlamak istediğini söyledi. Çalışmalara bu şekilde başladıklarını belirten Ateşli, ”Bu akşam bana 19 tane dansçı eşlik etti. Bir saatlik bir şov hazırladık. Her ne kadar 1 saat sürse de, ortalama 7-8 aylık bir emek söz konusu... Her yaştan dansçımız vardı. En yaşlı dansçısımız 60 yaşlarındaydı. Dans etmenin yaşı yok, yürüyebilen herkes dans da edebilir. Ben buna sonuna kadar inanıyorum. Biz eğitmenler olarak yapmanız gerekenleri zaten gösteriyoruz. Biraz da sizin gayretiniz ve çabanızla fazla fazla olacağına inanıyorum. Birkaç ay önce devraldığım Çanakkale İl Temsilciliği göreviyle beraber, Çanakkale’deki dans potansiyelini, çocuk yaştan yetişkinlere kadar her kategoride oluşturmak ve çeşitli sınıflarla bunu her kesime yaymak… Sezonu ne zaman açacaksak, daha geniş kapsamlı bir sezon açılış gösterisi olabilir… Bunun haricinde 29 Ekim için bir Cumhuriyet Balosu tertip etmeyi düşünüyoruz. 22 Haziran 2023’de de bu yaptığımız gösterinin çıtasını yükseltip daha büyük bir gösteri sunmak istiyoruz” dedi.
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi