Çanakkale'yi de kapsayan operasyonlar zinciri ile, bir bir enselendiler,
Terör örgütlerine silah teminden, Vatandaşın huzur ve güvenini bozmaya yönelik tüm hain planların çinde yar alan suç örgütleri, KOM Şubesi ekiplerince bir bir etkisiz hale getiriiliyor.
Başkent Ankara başta, Manevi Başkent Çanakkale'nin de aralarında bulunduğu, İzmir, Adana, Aydın, Afyonkarahisar, Bursa, Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Karabük, Kocaeli, Konya, Muğla, Malatya, Mardin, Mersin, Nevşehir, Rize, Sakarya ve Osmaniye olmak üzere, öncçeki  sabah erken saatlerde 24 ilde eş zamanlı olarak haklarında gözaltı kararı verilen 284 şüphelinin yakalanmasına yönelik ‘Tümör’ adı verilen operasyon başladı ve başarı ile tamamlandı.
KOM Daire Başkanlığı ekiplerince sabah saatlerinde 24 İlde eş zamanlı gerçekleştirilen Tümör Operasyonları kapsamında yapılan aramalarda; 11 adet uzun namlulu tam otomatik tüfek, 135 adet tabanca, 50 adet tüfek, 2633 adet fişek, çok sayıda silah parçası, çok miktarda sentetik hap, sentetik ecza, esrar, metamfetamin ve çok sayıda çek ve senet ele geçirildiği öğrenildi.
Operasyonlar neticesinde; 215 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, firari 69 şüpheli şahsı yakalama çalışmaları devam ettiği aclınan bilgierden.

------------------------------
24 İLDE EŞ ZAMANLI BAŞLADI,
KOM ŞUBE, TEK TEK ENSELEDİ
------------------------------

İçişleri Bakalığı, Türk kamuoyuna yaptığı duyurusunda, Terör örgütlerine silah temin eden, organize suç görgütlerini tek tek çökerttiğinin altını çizdi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda 9 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin eden 26 suç grubu üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda, Çanakkale KOM Şubesi'nin de omuz verdiğinn altını çizildi.
Başkent Ankara başta, Manevi Başkent Çanakkale’nin de aralarıda bulunduğu 24 ilde 284 şüphelinin yakalanmasına yönelik ‘Tümör’ adı verilen  operasyonun başarı ile sonuçlanıdğı alyınan bilglierden.
Ankara başta, Çanakkale'nin de yer aldığı 24 ilde, eş zamanlı operasyonlar için düğmeye basıldı.
İzmir, Adana, Aydın, Afyonkarahisar, Bursa, Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Karabük, Kocaeli, Konya, Muğla, Malatya, Mardin, Mersin, Nevşehir, Rize, Sakarya ve Osmaniye illerinde, önceki sabah erken saatlerde başlatlan operasyon kapsamınrda, haklarında gözaltı kararı verilen 284 şüphelinin yakalanmasına yönelik ‘Tümör’ adı verilen operasyon başarıyı şekilde tamamlandı.
KOM Daire Başkanlığı ekiplerince sabah saatlerinde 24 İlde eş zamanlı gerçekleştirilen Tümör Operasyonları kapsamında yapılan aramalarda; 11 adet uzun namlulu tam otomatik tüfek, 135 adet tabanca, 50 adet tüfek, 2633 adet fişek, çok sayıda silah parçası, çok miktarda sentetik hap, sentetik ecza, esrar, metamfetamin ve çok sayıda çek ve senet ele geçirildiği öğreridi.
Operasyonlar neticesinde; 215 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, firari 69 şüpheli şahsı yakalama çalışmaları devam ettiği bildirildi.

SİLAH ZULALARINI, HASSAS BURUNLAR TESPİT ETTİ.
Uyuşturucudan, Silah ve mühimmata, pekçok suç unsurunu belirlemeki çin eğitilen Dedektör Köpekler, operasyonlarda görev aldı. Bu sayede, kısa süre içinde, arama yapılan ev, işyeri araç ve benzeri mekanlarda, suç unsurları tek tek tespit edildi.
İçişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, detaylar tek tek dile geldi.
Son bir yıl içinde, Ülke çapında düzenlenen başarılı operasyonların özetle dile gelidği bir diğer açıklamada ise; 
"KOM Daire Başkanlığı tarafından organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında geçen yıl 8 ilde ‘Sahil Rüzgarı’, 9 ilde ‘Sahil Rüzgarı-2’ ile 30 ilde ‘Tırpan’ ve Nisan ayında 16 ilde eş zamanlı ‘Müsilaj’ operasyonlarının yapılmıştı.
Vatandaşlar üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalışan mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik mücadele, KOM Daire Başkanlığı koordinesinde devam ediyor." derildi.

BIKMADAN USANMADAN, SUÇ' LA MÜCADELE
KOM Daire Bakanlığı, ülke genelinde suç işlemlek amacı ile kurulan örgütlere, kelimenin tam anlamıyla nefes aldırmıyor.
Devlet erklerinin üzerinde, kendilerini görme çabası veren mafya vari oluşumlar başta, terör örgütleri ve onların işbirlikçilerinin adeta nefesini kesen İçişleri bakanılğı,  Türkiye kamuoyunu bilgliendirdi.
Net ifadeler eşilğinde, şu bilglier paylaşıldı; "Bu kapsamda ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak’ ve ‘Örgütün Faaliyetleri Kapsamında Yağma, Tefecilik, Tehdit’ suçlarını işledikleri tespit edilen 9 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin ettiği belirlenen 26 suç grubu üyelerinin kimlikleri tespit edildi.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda, Başkent Ankara, Manevi Başkent Çanakkale'nin de aralarında bulunduğu, 24 ilde, eş zamanlı operasyonlar başladı ve başarı ile tamamlandı."
KOM Daire Başkanlığı ekiplerince, önceki gün  sabah saatlerinde 24 İlde eş zamanlı gerçekleştirilen Tümör Operasyonları kapsamında yapılan aramalarda; 11 adet uzun namlulu tam otomatik tüfek, 135 adet tabanca, 50 adet tüfek, 2633 adet fişek, çok sayıda silah parçası, çok miktarda sentetik hap, sentetik ecza, esrar, metamfetamin ve çok sayıda çek ve senet ele geçirildiğinin altı çizildi.

Cuma Deren