Meclis Başkanı Abdullah Deniz ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürü Abbas Arslan, Eğitim Şube Müdürü Erdem Gümüş konuk olarak katıldı.

Çanakkale Ticaret Borsası Meclisine konuk olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, öncelikle Borsa Meclis Üyeleri ile kısa bir sohbet etti. İl Müdürü Tarı “AFAD Çanakkale olarak iş yerlerimizdeki riskler, afet ve acil durum öncesi hazırlıklar, afet ve acil durum sonrası ilk saatlerde yapılması gerekenler ile afet acil durum sırasında doğru davranışlar hakkında firmalarımıza her zaman gereken desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ücretsiz olarak tüm işyerlerimize 7/24 eğitim vermeye, tatbikat yapmaya hazırız” dedi.

Ardından Borsa Meclisine Afet Eğitim Seferberliğine ilişkin tanıtım videosu izletildi. Eğitim Şube Müdürü Erdem Gümüş tarafından Çanakkale’deki afet ve acil durum hazırlık çalışmaları ile afet öncesi, esnası ve sonrasında yürütülmesi gereken faaliyetler, ilimizin afet risk ve tehlikeleri, ilimizde meydana gelebilecek her türlü olay karşısında uygulamaya konulacak planlar ve afet yönetimini ilgilendiren konular hakkında katılımcılara sunum gerçekleştirildi.

İlde herhangi bir afet olması durumunda AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde tüm kamu kurum ve kuruluşları olarak uyum içinde çalışmaların yapılması gerektiğine vurgu yapan Meclis Başkanı Abdullah Deniz, AFAD İl Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmenin son derece önemli olduğunu belirtti. İl Müdürü Tarı ve Şube Müdürlerine teşekkürlerini sundu. Görüşme sonrasında ÇTB Meclisi Haziran ayı olağan gündem maddelerine devam etti. Hesapları İnceleme Komisyonunca Meclise aktarılan 2022 Mayıs Ayı Gelir Gider Mizanı ve Nakit Tablosu Meclise sunuldu. Oy birliği ile kabul edildi. Borsanın Haziran ayı faaliyetlerine ilişkin bir bilgilendirmede bulunuldu.


Kaynak: Haber Merkezi