Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2022 Yılı 2’inci toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.
 
İl Özel İdare toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tahsin Saruhan, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Milli Eğitim İl Müdürü Ferhat Yılmaz ile ilgili kamu kurum müdürleri ve komisyon üyeleri katıldı.
 
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon toplantısında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nuray Gümrükçü tarafından Çanakkale’de kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 2022 yılı Ocak-Haziran döneminde gerçekleştirilen ve Temmuz-Aralık aylarında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler aktarıldı. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Müdürlüğü koordinesinde 2022 yılında erkek odaklı şekilde yürütülecek olan kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yaygın eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında yıl içerisinde, ilde 30 bin erkek bireye, kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak için verilecek eğitim çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ‘Kadına El Kalkmaz!’ isimli video izlendi.
 
Kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik çalışmaların Çanakkale genelinde daha etkili ve kapsamlı bir şekilde sürdürüleceğini vurgulayan Vali İlhami Aktaş, kadına yönelik şiddet konusunun toplumsal kabullerimiz ve ortak paylaşımlarımız adına kabul edilebilir bir şey olmadığını ifade ederek tüm kurumlar ve imkanlarla bu konuya hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini belirtti. Toplantı; görüş, öneri ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.
 
Haber Merkezi