İÇERİĞİNDE GEÇEN BAZI TANIMLAR, TEPKİ TOPLADI
BASIN MESLEK KURULUŞLARINA GÖRE, KANUN BU HALİ İLE; 
"ANLAM VE KAVRAM KARMAŞASI ÇIKARIR"
Kanun Teklifinde, Resmi ilanların yayımlanmasına ilişkin ele alınan bazı hususlarda geçen;  'Ve -veya' , 'ya da' gibi ucu açık anlamlara yolaçacak tanımlamalara muhalif kalan,   Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, DİSK Basın-İş, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, KESK Haber-Sen, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın da aralarında bulunduğu basın Mesluk kuruluşları, Ankara'da biraraya gelip, "Sosyal medya yasası" olarak bilinen Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifine karşı duruş sergiledi.

-----------------------------
BASIN MESLEK KURULUŞLARINDAN ÇAĞRI;
 "YASAYI GERİ ÇEKİN...!"
----------------------------

Basın Meslek Kuruluşları ve çok sayıda Gazeteci TBMM' den ses verdi. Meclise ulaşan ve Sansür yasası diye tanımladıkları kanun teklifine karşı birleşti.
Gazetecilerin sesini, Gazeteciler duyurdu. Kaleme alınan haberlerin başlıkları, ortak bir ifade ile geldi;   "#SansürYasasınaHayır diyor!"
Dün, Ankara'da saat 13.00'te buluşan Cemiyet başkanları ve sendikalar "bir kez daha bu yasayı geri çekin diyeceğiz" mesajını yineledi.
Basın ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar getiren düzenlemeye karşı, basın örgütleri protesto gösterileri düzenleyeceklerini dile getirdi..
Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, DİSK Basın-İş, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, KESK Haber-Sen, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın da aralarında bulunduğu Basın Msalek kuruluşları, kamoyunda "Sosyal medya yasası" isimlenderilen,  Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinde geçen satır arası ayrıntıların, kabul edilemez olduğunu savundu.
"YASA BU HALİ İLE;
ANLAM VE KAVRAM KARMAŞASI ÇIKARIR"
Basın Meslek kuruluşlarının temsilcileri, Kanun Teklifinde, Resmi ilanların yayımlanmasına ilişkin ele alınan bazı hususlarda geçen;  'Ve -veya' , 'ya da' gibi ucu açık anlamlara yolaçacak tanımlamaların, önüne geçilemez mağduriyetlere yol açacağını ileri sürdü.
Cuma Deren