Lâpseki Belediyesi 37.Geleneksel Kiraz Festivali  kapsamında bu yıl ilk defa düzenlenen ‘Türk Mutfağı Yemek Yarışması’  lezzet şölenine dönüştü.  Lapsekili kadınların yoğun katılımı ile hazırlanan yemekler  jüri tarafından değerlendirildi.  Belediyemiz Sahil Sosyal Tesisleri - 2 de gerçekleştirilen yemek yarışmasına de    Lapseki Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı  Necdet Çelik, Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan, Lapseki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Çelik, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kafadar, Lapseki SODAM Müdürü Makbule Sargın, vatandaşlarımız katıldılar. Düzenlenen yarışmada 5 ana yemek, 4 tatlı, 4 hamur işi olmak üzere 13 yarışmacının yemekleri finale kaldı.  3 jüri üyesinin hazır bulunduğu yarışmada, Yiyecek İçecek Hizmetleri Usta Öğreticisi Selin Uçtu, Aşçı Yardımcısı Semih Özden, Lapseki Belediyesi Gıda Mühendisi  Sinem Yılmaz tarafından finale kalan yemekler değerlendirildi. Düzenlenen yarışmada Ana yemekte 1. Olan Mutancana ile Elif Burcu Başkurt, Tatlı da 1. Havuç Dilim Baklava ile Emine Tırış, Hamur işi kategorisinin 1.si ise, Ekşi Mayalı Ekmek ile Fatma Süreyya Özdemir oldu.

Seneye MasterChef tadında Yarışmalar Olacak
37.Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen Yemek Yarışmasında dereceye giren yarışmacıların ödüllerinin takdimi sırasında bir konuşma yapan ve seneye MasterChef tadında yarışmaların olacağını belirten Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz  “Lapsekili hanımlarımız katkıları ile bizleri çok mutlu etti. Biz de yemekleri tattık, tatlıları ve diğer çeşitleri ile çok lezzetli yemekler yapmışlar.  Bu sene Tük Mutfağı adı altında  ilk kez bir yemek yarışması düzenledik. Ama seneye çok daha güzel mutfaklarda yemek yarışmaları düzenleyeceğiz.  Aşevimizin ve Sosyal Yardımşalma Vakfının mutfaklarını kullanarak aynı televizyonlardan izlediğimiz gibi tek yemek çeşidi üzerinden yarışmacıların yemekleri değerlendirilecek. Bu yıl sadece festival kapsamında yarışmayı denemek istedik baktık ki katılım yoğun, lezzet yoğun  inşallah seneye daha güzelini yapacağız” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Ana yemekte birinci olan Elif Burcu Başkurt, Tatlıda Havuç Dilim Baklava ile Emine Tırış, Hamur işi kategorisinin birincisi Ekşi Mayalı Ekmek ile Fatma Süreyya Özdemir’e ödülleri Kaymakam Dr. Fatih Çelikkaya ile Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından takdim edildi. Ayrıca yemek yarışmasına katılanlara ise katılım belgesi takdim edildi.

Burcu Erdal