Adalet Yürüyüşünden bahsederken yoğun duygulardan dolayı konuşamadı. Oğlu ile o anlardaki anısına gelince konuşmakta güçlük çeken Kemal Kılıçdaroğlu ‘Burayı atlayalım’ dedi.  Genel Başkanının bu duygu dolu anlarını sosyal medyada  yine duygu dolu cümlelerle paylaşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da “Toplumumuzun bir siyasi liderin yüreğinden süzülüp gelen, duygu dolu, insani ifadeleri duymaya, dinlemeye çok ihtiyacı var, lütfen atlamayalım” diyerek Genel Başkanın duygularını anlatmasını istedi.
Geçtiğimiz gün Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat Programına konuk olan ve ülke gündemini değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet’ yürüyüşünden bahsettiği sırada duygu dolu anlar yaşadı. Ankara’dan yola çıkarak İstanbul’a kadar yürüyerek adalet isteyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Oğlunun ‘Gurur duyuyorum’ demesinin ardından  duygu dolu anlar yaşadı.  Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın o anları tekrar sorması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “O konu benim çok duygulandığım bir konu. Karar alırken, sıradan bir karar değildi aslında o, yürürken de sıradan bir  yürüyüş değildi.  Bu toplumun Adalete ihtiyacı vardı, birlikte yaşamaya ihtiyacı vardı, baskıya değil, teröre değil, şiddete değil,  bu ülkenin bir arada kardeşçe yaşamaya ihtiyacı vardı.  Bu işi yaparken tek başıma yürüyeceğimi söyledim.  İlk yürüyüşün akşamında Ankara’dan henüz çıkmamıştım.  Yatacak yer bile zor buldum. ‘Eve gideceği’ dediler hayır dedim ben bu yürüyüşe başladım ve devam edeceğim.  İstanbul’a geldiğimde milyonlar vardı ve yanımda oğlum vardı.  Gazeteciler ona sorduğunda ‘Babamla guru duyuyorum’ dedi.  Burayı atlayalım İsmail bey” dedi.
Bunun üzerine İsmail Küçükkaya duygu yoğunluğunun dışında  konuyu değiştirirken, milyonların kalbi Kılıçdaroğlu’nun anlatamadığı o duygularda kaldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da o anları sosyal medya hesabından paylaşarak  insanların  duygulara ihtiyacı olduğunu bu nedenle  duyguları atlamamasını istedi.  Başkan Gökhan yaptığı paylaşımında “Atlamayalım Sayın Genel Başkanım ne olur burayı atlamayalım... Toplumumuzun bir siyasi liderin yüreğinden süzülüp gelen, duygu dolu, insani ifadeleri duymaya, dinlemeye çok ihtiyacı var, lütfen atlamayalım” ifadelerine yer verdi.
Burcu Erdal