CHP' li Çan belediyesi'ne yönelik düzenlenez operasyonun ardından, Siyasetin dili karşılık laf çatışmasına dönüştü.
CHP il başkanı Metin Ümit Ural' ın bir paylaşımı üzerine, sesini yükselten İktidar Parti İl Başkanı Naim Makas, manidar bir çıkışa imza attı,
AK Parti İl Başkanı Makas şöyle dedi;
"Aynaya bile bakmayan CHP, hep haklı!"

--------------------------------------
Çan Belediyesine Yönelik İddialar, Siyaset Dilini Gerdi
YAZIŞMALAR HAVADA UÇUŞUYOR,
İDDİALARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR
--------------------------------------

CHP' li Çan Belediyesinde yaşandığı öne sürülen, 'Rüşvet ve İntikap'  iddiaları üzerine başlatılan soruşturma, Çanakkale’de Muhalefet ve İktidar kanadı arasındaki siyaset dilini sertleştirdi
Çan Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyon, İktidar ve Muhalefet kanadında, adeta karşılıklı laf çarptırmalar savaşı başlattı.
CHP’ li Çan Belediyesine yönelik düzenlenen soruşturmaya konu ‘Rüşvet ve İntibak’ iddialarına örnek olarak gösterilen, bazı WhatsApp yazışmalarının sosyal medyada paylaşılarak, siyasi kulislerde konuyu gündemde tutmaya çalışıldığı gözleniyor.
Rüşvet iddialarına örnek gösterilen yazışmalar bir yanda, Muhalefet ve İktidar arasındaki siyaset dili de, giderek sertleşti.
CHP il Başkanı Metin Ümit Ural’ ın, bir sosyal medya paylaşımı üzerine sesini yükselten isim, AK Parti İl Başkanı Naim Makas oldu.

KAMU VİCDANINDAKİ RAHATSIZLIKLARA RAĞMEN….
İktidar kurmayı Makas, CHP il Başkanı Ural’ a, yanıtı merak konusu sorular yöneltti.
AK Partili Makas önce;  “CHP'nin Merkez İlçe Belediye Başkanı' nın kamu vicdanındaki rahatsızlıklara rağmen beraat etmesi adaletin tecellisi; öz yeğeni tarafından rüşvet ve benzeri birçok iddia ile ihbar edilen Çan Belediye Başkanı'nın gözaltına alınması ise ‘yargının siyasallaşması’ oluyor öyle mi?” diye sordu.
İl Başkanı Makas, ardından da; “Adaletin yok CHP” diye sesini yükseltti şöyle devam etti;
“CHP'nin Çanakkale'deki yerel yönetimleri, rüşvet ve kamuyu zarara uğratmak gibi birçok yüz kızartıcı suçla defalarca gündeme geliyorken, İl Başkanı Metin Ümit Ural, kişinin yeğeni tarafından ihbar edildiği böyle bir olayda dahi yüzü bile kızarmadan ‘yargının siyasallaşması’ diyebiliyor!

MAKAS’ DAN, URAL’A TAVSİYE…
Sayın Ural size tavsiyem, olayları çarpıtarak gündemi değiştirmeyi denemek yerine, hayal ürünü olmaktan uzak, gerçek sorunlarla ilgilenip kamuoyunu aydınlatmanızdır.
Nitekim, yerel yönetimleriniz dökülmüş gidiyor. Son bir yılda, üç belediyenizde gözaltı ve yargılamalar olurken, bir de il genel meclisi başkanlığını kaybettiniz.
Aynaya bile bakmayan CHP hep haklı! “ ifadelerini kullandı.

Cuma Deren