AK Parti Kepez Belde Başkanlığı yeni hizmet binasının açılış töreni AK Parti Genel Merkez Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti Merkez ve İlçe Başkanları, AK Parti’li Belediye Başkanları ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşti.
 
“Kepez’e AK Parti bayrağını yeniden dikmek istiyoruz”
AK Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok:” Gücünü milletten alan AK Parti olarak kutlu yürüyüşümüzü başlatan kurucumuz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ortaya bir iddia koyduk” dedi. Hiçbir güç milletten daha güçlü olamaz dediklerini hatırlatan Altınok:” Milli irade dedik. Milletimizin iradesinin üzerinde hiçbir baskı, tehdit, boyun eğdirme inandığımız kutlu yürüyüşümüzü engelleyemez. Çünkü bizler Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan böyle öğrendik, ona inandık ve onun kararlı duruşu bizim her daim yolumuz aydınlatan meşale oldu” şeklinde konuştu. Altınok, tek amaçlarının Kepez’in yerel kale burcuna AK Parti bayrağını yeniden dikmek olduğu sözleriyle konuşmasını tamamladı.


 
“Birileri rahatsız olabilir hiç bizim derdimiz değil”
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider: “ Yeni bir teşkilat, yeni bir bina, yeni bir heyecan, yeni bir ekip. Ama öyle bir yenilik ki bu eskilerle kavga etmeden, hemhal olarak bir yenilik” dedi.  Eskiyi inkar etmeden yarına bakabilmenin hoş şeyler olduğunu söyleyen Gider:” Ben inanıyorum ki Alper ve ekibinin Kepez’de başaramayacağı hiçbir şey yok. Bu anlamda Yeşim Başkana katılıyorum birileri rahatsız olabilir oda hiç bizim derdimiz değil” şeklinde konuştu.
 
“Kalk ben yapayım o zaman belediye başkanlığını”
Kepez’e özel bakmak durumunda olduklarını kaydeden AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise ” Kepez’in insanına, hastasına, dertlisine, yoluna, suyuna özel bakmak durumundayız. Nasıl ki Türkiye’de merkezi iktidarda güçlü bir Cumhurbaşkanı, Başbakan, güçlü bir parti var. Tökezleyen ne yaptığı belli olmayan partilerinde burada bence yeri yok. Buraya da ancak güçlü AK Parti yakışır” dedi.
 
Turan, geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısıyla yeni devlet hastanesinin yolunun yapımı için ‘paramız yok’ ifadelerini kullanan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’a yanıt verdi. “Makamlar bugün var yarın yok. Biz bugün vekiliz yarın belki olmayacağız. Biz bugün belediye başkanıyız belki yarın olmayacağız. Biz bugün belde başkanıyız belki yarın olmayacağız ama hatıralar kıymetlidir. O hatıralara saygı duymak o saygınlığı korumak hepimizin görevi” ifadelerini kullanan Turan, Kepez’deki tüm sıkıntıları bildiğini belirtti. Çanakkale’nin Türkiye’ye örnek otel konforunda 450 yataklı devlet hastanesinin Kepez’e yapıldığı dile getiren Turan, konuşmasının son bölümüne ise Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan’a şu sözlerle yüklendi;  
 
"Siz o devasa yatırımı yaparken, onunla gurur duyarken önünde birkaç metrelik asfaltı polemik konusu yapıyorsanız. Kim yapacak, nasıl yapacak diye sorarsanız biz buna güleriz. Kendinize güldürmeyin. Sana yakışan o yolu yapmak. Hastaneyi biz yaptık yol senin görevin. Para yok yalan. Bir bankada 5 milyonu var. Ben bilmeden konuşmam, bir bankada sadece teyit aldım öyle söylüyorum. Para yoksa yine buluruz. Devletin o konuda imkanları var. Ama oturduğun yerden ey şu şirket, ey bu vekil hadi yap dersen, kalk ben yapayım o zaman belediye başkanlığını. O yüzden bir daha söylüyorum Kepez’in her derdi bizim derdimiz ama belediye başkanının hatasına hata diyeceğiz, iyiyse iyi diyeceğiz.” 
 
Turan’ın konuşmasının ardından AK Parti Kepez Belde Başkanlığı hizmet binası dualar eşliğinde gerçekleştirilen kurdele kesimiyle açıldı.
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi