CHP İl Başkan Yardımcısı Güneş Pehlivan 438 sıra sayılı Kanun Tasarısına ilişkin açıklama yaptı. Pehlivan, “ 19 Kasım Dünya Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Günü, 20 Kasım ise Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kabul edilmiştir. Çocuklarımızı istismar ve sömürüden korumaya yetmez mi?” dedi ve açıklamasına şu şekilde devam etti,” Birleşmiş Milletler üyesi bir ülke olarak Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'ye taraf olup, çocuğa yönelik şiddeti önleyeceğimizi, çocuğu her türlü cinsel sömürüye ve cinsel suistimale karşı koruyacağımızı taahhüt ettik. Yetmedi mi?
Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Kaldırılması Sözleşmesi'ni imzalayarak, tüm Dünyanın gözleri önünde, çocukların nişanlandırılması ve evlendirilmesiyle mücadele edeceğimize dair güvence verdik. Yetişmez mi?
Cumhuriyetimizin onuru olan Anayasamızda istismar ve şiddetin değil, çocuğumuzun yanında yer alacağımızı yazdık. Yeterli değil mi?
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni çocuklara armağan etti”

“ARTIK YETER!”
Chp Çanakkale İl Başkan Yardımcısı Pehlivan, “Anne ve babalarının bağrından ayrılıp sözde yurtlara, sözde kurslara, sözde okullara, sözde öğretmenlere emanet edilen çocukların işkencecilerinin ve bu failleri koruyup kollayanların vicdanımızı ayakları altına aldıkları yeter!
Resmi nikahta yaş şartını sağlayamayan bir çocuğun evlendirilmesini kolaylaştırmak için resmi nikah yapılmaksızın gerçekleştirilen dini nikahı suç olmaktan çıkaranların gerici ahlak anlayışlarıyla çocuklarımızı sömürdükleri yeter!
Kız çocuklarını eğitim sisteminin dışında bırakarak erken evlilikleri teşvik eden eğitim politikalarıyla geleceğimizi karartan uygulamalar yeter!
Çocuklara armağan edilen bir Millet Meclisine istismarcının çocuk ile evlenmesi halinde ceza uygulanmayacağına dair, istismarı teşvik eden bir düzenleme getirerek; çocuklarımıza istismar karşısında savunmasızlığı armağan edenlere yeter!” diyerek tepkisini belirtti.
Pehlivan, “Budur bugün Türk halkına reva görülen Dünya Çocuk Hakları Günü kutlaması” diyerek açıklamasını sonlandırdı.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi