Gazeteniz VİTAMİN' e konuşan Yıldırım, 'Bilge liderim' diyerek tanımladığı, Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de altını çizdiği başlıkları tekrarladı.Çok çarpıcı bir tanımlamada bulundu.

"Ruhu bedeninden başıboş gezenlerin bize anlatacak hiçbir şeyi yoktur.
Tasarlanmış kahramanlıklara karnımız toktur. Proje siyasetçilere mesafemiz kapanmayacak derecede çoktur.
Biz mürekkebin bile olmadığı yıllarda, soba borularında biriken kurumları toplayarak bezir yağıyla karıştırıp yazıya döken bir ceddin ahfadıyız.
Milli güvenliğimiz neyse ekonomik güvenliğimiz odur. Biz tarihten dersimizi aldık, aynı yerimizden bir defa daha ısırılmamak için de karar verdik, irade gösterdik, yemin ettik."
"MIZRAK ÇUVALI DELDİ GEÇTİ
KONU, EKONOMİK BEKA'DIR...!"
Cumhur ittifakının taraflarından, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il başkanı Yıldırım,  Türkiye’nin risk priminde gerçekçi temellere dayanmayan artışları bahane ederek, yabancı sermaye girişini kesintiye uğratıp, yatırım, ihracat ve büyüme seferberliğini boğmak isteyen, eşzamanlı olarak borç ödeme kabiliyetinde zaaf oluşturmayı amaçlayan kötü niyetli bir tertibin muhatabı olduğunu savundu.
-----------------------------------
TÜRKİYE NE ZAMAN ATAĞA GEÇSE, 
BİRBİRİ ARDINA OPERASYON....
-----------------------------------
Türkiye gündemine oturan, olumsuz ekonomik koşulların mimarlarına, Çanakkale'den veryansın geldi. Gazeteniz VİTAMİN' e konuşan Yıldırım, 'Bilge liderim' diyerek tanımladığı, Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de altını çizdiği  başlıkları tekrarladı.
Cumhur ittifakı taraflarından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il başkanı Ali Tuğrul Yıldırm,  Türkiye'nin ekonimik güvenliğnin tehlike altında olduğuna dikat çekti, şöyle dedi;
 "Ekonomik güvenliğimiz, ekonomik istikrarımız, ekonomik geleceğimiz maalesef yayılım ateşine tutulmuştur."
MHP' nin Çanakkale il başkanı, tüm bu olumsuzyuklara rağmen ekonomideki konjoktürel sarsıntıların atlatılması, döviz fiyatındaki suni yükselişin frenlenmesi, enflasyondaki tırmanışın engellenmesi amacıyla hükümetin tedbir üstüne tedbir aldığına dakkat çekti.
İL SAŞKANI YILDIRIM'DAN, 'YILDIRIM' TESPİT
"İÇ VE DIŞ İŞGAL CEPHESİYLE YEMİNLİLER"
"Konu ekonomik beka konusudur." diyerek sözlerini sürdüren MHP kurmayı Yıldırım;
"Tüm dünyanın bildiği  bir gerçek var. Türkiye ne zaman atağa geçse, ne zaman bölgesel ve küresel meselelerde öne çıkıp sivrilse gecikmeksizin siyasi, diplomatik ve ekonomik operasyonlar birbiri ardına sökün etmektedir.
Milletimizin refahından, devletimizin bekasından rahatsızlık duyan iç ve dış işgal cephesiyle yeminli Türkiye düşmanları diriliş ve yükseliş ruhunu baltalamak maksadıyla dört bir koldan harekete geçtiler." ifadesini kullandı.
Bir yanda aç gözlü faiz ve rant lobisine eşlik eden menfur döviz kuru spekülasyonlarının, bunun yanında bir de uluslararası derecelendirme kuruluşlarının ahlaksız ve tarafgir tutumlarının,  sabır ve tahammül sınırlarını çoktan aştırdığını beliten MHP İl başkanı Yıldırım;
"Mızrak çuvalı delip geçmiştir. Türkiye’nin risk priminde gerçekçi temellere dayanmayan artışları bahane ederek, yabancı sermaye girişini kesintiye uğratıp yatırım, ihracat ve büyüme seferberliğini boğmak isteyen, eşzamanlı olarak borç ödeme kabiliyetinde zaaf oluşturmayı amaçlayan, kötü niyetli bir tertip körüklenmektedir.
Ekonomik güvenliğimiz, ekonomik istikrarımız, ekonomik geleceğimiz maalesef yayılım ateşine tutulmuştur." görüşünü savundu.
"Konu ekonomik beka konusudur." diyerek çarpıcı bir çıkışa da imza atan Yıldırım;
"Bilge liderimiz Devlet Bahçeli'nin de belirttiği üzere; Milliyetçi Hareket Partisi devletimizin ve hükümetimizin alacağı her kararın yanındadır, destekçisidir.
Çünkü Türkiye hepimizindir. Mevziimiz aynıdır, cephemiz aynıdır, sinemiz aynıdır, bakışımız aynıdır, bir elin nesi varsa Cumhur İttifakı’nın iradesi vardır ve aleyhe çalışan şer odaklarının alayını birden karşılamaya çok şükür kudretimiz yetecektir." şeklinde sözlerle adeta hodri meydan çekti.
YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ,
TÜRKİYE SAVDAMIZDAN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ
Ali Tuğrul Yıdırım, sürdürdükleri mücadelenin muhasır ve müreffeh bir geleceğin inşa çabası oılduğunu belirtip;
"Bu yoldan dönmeyeceğiz, geri adım atmayacağız, aciz düşmeyeceğiz, Türkiye sevdamızdan bihakkın ödün vermeyeceğiz." dedi.
FETÖ'NÜN SEKİZ AYAĞII..
MHP Çanakkale il Başkanı Yıldırım, Genel başkanı Bahçeli'nin bir sözünü anımsattı. "Blige liderimiz altını çizerek işaret ediyor.. diyor ki; 'Biz daha önce FETÖ’nün sekiz ayağından bahsetmiştik. Bunların yanında FETÖ’cülerin ticaret hayatını zehirleyerek ekonomik istikrarın bozulması için sürekli arayış içinde oldukları da yadsınmayacak bir gerçektir.'
Nitekim, Türkiye’yi ekonomik olarak zora sokan, vatandaşlarımızın alım gücünü zayıflatan güdümlü ve siparişi yapılmış fiyat artışlarının geri planında bize göre Türkiye’den intikam almayı hedefleyen mihraklar vardır ve açıkça meydandadır."  ifadelerini kullandı.
MHP il Başkanı Ylıdrım, "Dikkatinizi çekiyorum, FETÖ bu kumpasın tam ortasında bulunan maşadır." görüşünü savundu.
 MHP kurmayı Ali Tuğrul Yıldırım; FETÖ’cülerin, sıcak para çetelerinin, köksüz sermaye gruplarının, bunların yerli uzantılarının, içimize kadar sızmış meşum ayaklarının, küresel tefecilerin, ekonomik tetikçilerin, emperyalizme gönüllü casusluk yapan kokuşmuşların, Türkiye’nin ekonomik olarak köşeye sıkışması, milletimizin hayat pahalılığın içine gömülmesi amacıyla faaliyet içinde olduklarını ileri sürdü.
VATANDAŞIMIZIN MEMNUNİYETSİZLİĞİ, BİZİM DE MEMNUNİYETSİZLİĞİMİZ..
MHP kurmayı Yıldırım; "Vatandaşlarımızın memnuniyetsizliği bizim de memnuniyetsizliğimizdir.
Fakat Türkiye’ye karşı tertip ve temin edilmiş alçak kampanyayı da görmek lazımdır.
Kira artışlarıyla konut fiyatlarındaki vahim artışları sınırlandırmak,  dar ve orta gelirli vatandaşlarımızı düşünmek, taleplerine kulak vermek mecburiyetindeyiz.
Haksız kazanç peşine düşen, doymayan kursaklarıyla insanımızın sofrasına ve tenceresine göz koyan fırsatçıların elbette yakasından tutmalıyız, bedelini de ödetmeliyiz." görüşünü savundu.
SAHTE DEMOKRATLAR, SAFRALAŞMIŞ DEMAGOGLAR
Gıda ürünlerindeki fiyat artışlarının kontrolünü sağlayarak, denetimleri sıklaştırarak cebini doldurmaya çalışan utanmazları, cümle aleme hem deşifre hem de rezil etmek gerektiğini dile getiren Yıldırım:
"Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde yaşanan iç ve dış mahreçli ekonomik saldırıların, ekonomide kurulan tuzakların bir benzerine bugün de şahit oluyoruz.
Ancak buna tamam demeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz.
CHP’nin, İP’in, zillet ittifakının diğer ortaklarının felaket korosunda buluşmaları beyhudedir, Türk milleti bu sahte demokratlara, safralaşmış demagoglara aldanmayacak, aldırmayacaktır." diye konuştu
MAZİLERİNDE, KARNEYLE EKMEK...
MHP Genel başkanı Bahçeli'nin, bir çıkışını tekrarlayan Yıldırım; "Bilge Liderimizin de hatırlattığı  gibi; 'Mazisinde karneyle ekmek verilen hüzün dolu yılların olduğu CHP’ yı unutmamak gerek.' "dedi.
ANT İÇTİK..!
MHP kurmayı Yıldırım, yemin ettitklerine dikkat çekti; "Ekonomik kanaldan yürütülen sistemli ve şiddetli baskılara ant olsun sonuna kadar direneceğiz, milletimizin ve devletimizin yanında sapasağlam yerimizi alacağız." diye de ekledi.
RUHU BEDENİNDEN; BAŞI BOŞ GEZENLER
Ali Tuğrul Yıldırım, çok çarpıcı bir tanımlamada bulundu. Şöyle dedi; "Ruhu bedeninden başıboş gezenlerin bize anlatacak hiçbir şeyi yoktur.
Tasarlanmış kahramanlıklara karnımız toktur. Proje siyasetçilere mesafemiz kapanmayacak derecede çoktur.
Biz mürekkebin bile olmadığı yıllarda, soba borularında biriken kurumları toplayarak bezir yağıyla karıştırıp yazıya döken bir ceddin ahfadıyız.
Milli Mücadele’nin en zorlu zamanlarında, biriktirilmiş kefen paralarını devletine bağışlayan vatanperver yüreklerin mirasçılarıyız.
Ekmek yerine süpürge tohumunun yenildiği, kavrulup öğütülen, sonra da kaynatılan nohudun kahve niyetine içildiği dönemleri unutmuş değiliz.
Gazyağı yokken, lambada haşhaş yağı kullanılan yıllar aklımızdan çıkmamıştır.
Milli güvenliğimiz neyse ekonomik güvenliğimiz odur.
Biz tarihten dersimizi aldık, aynı yerimizden bir defa daha ısırılmamak için de karar verdik, irade gösterdik, yemin ettik."
Erdem Sürek