Çaykur, çaya zam yaptı. Çaykur, çaya ortalama yüzde 43,71 oranında zam yaparken, yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi.
Vatandaşlar zam karşısında tepki gösterdi.
 
Çay alım fiyatının yüzde 76 artışla kiloda 6,70 lira ve kilogramda 30 kuruş destek priminin açıklanmasının ardından Çaykur, çaya yüzde 43,7 oranında zam yaptı. Tek zevki çay içmek olan, evine gelen konuğa en basitinden bir çay ikram vatandaşlar zam karşısında tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Yeni Türkiye zamlarla anılır oldu. Çaya, çorbaya, suya, şekere yetmedi benzine, gök delindi sanki durmadan zam yağıyor. Çay zevkimiz de yerle bir oldu. Dünyanın en fazla çay üreten ülkelerinden biri ol ama en pahalı çayı iç. Yazık çok yazık” dediler.
 
 Sosyal medyada da gündem olan çay zammının ardından  tepki vermek adına yapılan sosyal medya paylaşımları  şöyle oldu:
E.K:
 
Her gün 400 milyon bardak çay içilen ülkede Çaykur milyarlık zarar açıklıyor. Çaykur çaya yüzde 43,7 zam yapıyor. Pes!
 
M.O:
 
Çaya, çorbaya, suya, şekere yetmedi benzine, gök delindi sanki durmadan zam yağıyor.
 
R.G:
 
C.A:
Yeni Türkiye zamlarla anılır oldu. Çaya yüzde 43 zam çok yüksek,  eğer önlemler alınmazsa seneye ekmek sorunu da var. Şöyle, bu asla olmaz diyeceğimiz ne varsa hepsi olacak. Şöyle toparlayalım. AKP 70 yıllık Cumhuriyetin tüm eksikliklerini, sorunlarını öne sürerek iktidar oldu. Cumhuriyet’in 70 yıllık sürecinde yaşadığı tüm kriz ve sorunları her birini daha ağır yaşayarak gidecek gibi görünüyor. Kuyruk mu oldu, pahalılık mı, yasaklar mı? Neyi suçlamışsa onunla ağır biçimde sınanıyor, sınanacak, hele hububat krizi önlem alınmazsa fena, çok fena. Ekmek 8-10 TL olduğu zaman hikaye biter.
 
S.E:
 
Çay, Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam ediyor.
 
 
 
Çaya yüzde 43,71 zam. Cumhuriyetin kurucularının kemikleri sızlıyordur. Dünyanın en fazla çay üreten ülkelerinden biri ol ama en pahalı çayı iç. Yazık çok yazık.
 
S.A:
 
Çaya yüzde 43 zam gelmiş. Halkın çay zevki de yerle bir oldu.
 
P:

Günde 300 milyon, yılda 100 milyar bardaktan fazla çayla, dünyada en çok çay tüketen ülke olan Türkiye'de Çaykur, Varlık Fonuna geçtiğinden beri zarar ediyor.
 
 Şerife ERDEM