Sanatçı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından düzenlenen  sergide El Emeği Göz nuru eserler sanatseverlerle buluştu.
Tarih Boyunca bir çok  devlete ev sahipliği yapan Anadolu Toprakları neredeyse her medeniyetten bir iz taşımaktadır. İlk çağlardan bu yana pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu topraklarının eşsiz güzelliklerini yurtiçi ve Yurtdışında tanıtmak ve ülkenin ekonomisine katkıda bulunmak amacı ile Turizmin daha bilinçli yapılabilmesi için ‘Turizm Haftası kutlanıyor.  20 Temmuz 1976’da 1893 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanarak yürürlüğe giren Turizm Haftası. 46 yıldır çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Sanatçı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından düzenlenen El Sanatları Sergisi Açıldı.
Kadınların el emeği göz nuru eserlerinin görücüye çıktığı Devlet Güzel Sanatları Galerisinde düzenlenen sergiye Vali İlhami Aktaş, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İşkur İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler Ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Nilgün Gökser, Sanatçı Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi Kurucusu Ayşegül Demir ile kooperatif üyeleri ve davetliler katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz ve Sanatçı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Kurucusu Ayşegül Demir tarafından yapılan açılış konuşması ile başlayan El Sanatları Sergisi açılış programında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Farklı sanat dallarının eserlerinden oluşan sergide, resim, çini, seramik, cam dekorlama, cam füzyon, cam şalone, filografi, ahşap tasarım, mikro mozaik ve tezhip gibi birçok disiplin üzerinde çalışan 10 kadın girişimci tarafından hazırlanan el sanatlarının sergisini gezen Vali İlhami Aktaş ve beraberindekiler eserleri büyük bir ilgi ile incelediler.  Sanatçı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Kurucusu Ayşegül Demir ve eser sahibi öğrenciler çalışmalar hakkında ziyaretçieler ve sanatseverlere bilgiler verdiler.  46. Turizm Haftası’nı kutlayan Vali İlhami AKTAŞ, El Sanatları Sergisinin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.  Sergi,  22 Nisan  tarihine kadar Devlet Güzel Sanatları Galerisinde ziyaretçilere açık olacak.
 
Burcu Erdal