Türkiye’nin “Göz bebeği” diyerek tanımladığı Çanakkale’de, Belediye Meclisinin Nisan ayı oturumunda yapılan açıklamayı şaşırtıcı bulduklarını belirten Ertuğrul Aydın, çarpıcı bir değerlendirmeye imza attı;
“BÜTÇE FAZLA VERMİŞ, YATIRIMLARA HARCANAMAMIŞ“
AK Parti, İl Yerel Yönetimler Birim Başkanı Ertuğrul Aydın; “Belediye Meclisinin Nisan ayı oturumunda ortaya koyulan söylemler yine bizleri şaşırtmadı.
Çanakkale Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü raporuna göre belediye bütçesi fazla verdi.
Sayın Belediye Başkanı’ nın da belirttiği gibi, ‘gelirlerin tamamı yatırım ve hizmetler için harcanamamış.’ ” dedi.

--------------------------------------
RAHPOR MALİ HİZMETLERDEN,
MANİDAR SORU AK PARTİDEN 
“ÇANAKKALE’DE OKUYAN ÖĞRENCİLER, HAK ETMİYOR MU SAYIN BAŞKAN?”
--------------------------------------

CHP’ li Çanakkale Belediyesi’ nin, Nisan ayı Belediye Meclis oturumunda dile gelen; ‘Bütçe fazlalığı’ vurgusu, AK Parti’den manidar bir soru getirdi.
Türkiye’nin “Göz bebeği” diyerek tanımladığı Çanakkale’de, Belediye Meclisinin Nisan ayı oturumunda yapılan açıklamayı şaşırtıcı bulduklarını belirten isim, AK Parti İl Yerel yönetim Birim Başkanı Ertuğrul Aydın oldu. Aydın, Çanakkale için çizileni ‘kara bir tablo’ diye isimlendirdi ve çarpıcı sözler etti.

“BÜTÇE FAZLA VERMİŞ, YATIRIMLARA HARCANAMAMIŞ“
AK Parti, İl Yerel Yönetimler Birim Başkanı Ertuğrul Aydın; “Belediye Meclisinin Nisan ayı oturumunda ortaya koyulan söylemler yine bizleri şaşırtmadı.
Çanakkale Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü raporuna göre belediye bütçesi fazla verdi.
Sayın Belediye Başkanı’ nın da belirttiği gibi, ‘gelirlerin tamamı yatırım ve hizmetler için harcanamamış.’ ” dedi.
HİÇ YAKIŞTI MI..?
AK Parti kurmayı Ertuğrul Aydın; “Yazılan destanları, eşsiz doğal ve tarihi güzellikleri ile Çanakkale tam anlamıyla Türkiye’nin göz bebeği bir şehrimiz. Dolayısı ile biz de Çanakkaleliler olarak burada yaşamaktan gurur duyuyoruz.” diyerek söze başladı, ardından, Çanakkale için çizilenin kara bir tablo olduğunu söyledi.

“BASİRETSİZ VE VİZYONSUZ BAKIŞ İLE, YATIRIMLAR GÖLGELENİYOR”
Hayli yüksek tondan sözler ile gözlenen tabloyu değerlendiren Aydın; “Çanakkale Türkiye’nin göz bebeği.  Fakat üzülerek görüyoruz ki devletimizin yapmış olduğu ve yatırımlarına devam ettiği birçok proje yerel yönetimin basiretsiz ve vizyonsuz bakış açısı ile gölgeleniyor.
Belediye Meclisinin Nisan ayı oturumunda ortaya koyulan söylemler yine bizleri şaşırtmadı. Çanakkale Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü raporuna göre belediye bütçesi fazla verdi. Sayın. Belediye Başkanı’ nın da belirttiği gibi, ‘gelirlerin tamamı yatırım ve hizmetler için harcanamamış.’

RAKAMLAR ORTADA..
4 milyon 727 bin TL fazla banka hesaplarında değerlendiriliyormuş. Bunun da nedeni belediyenin açtığı ihalelere müteahhitler 'önlerini göremedikleri için' ilgi göstermiyorlarmış.
Sayın Belediye Başkanının gözden kaçırmış olduğu bir konu olabilir, 'güven eksikliği'. 
Çanakkale İl Özel İdaresinin son aylarda yapmış olduğu ihalelere istekliler tarafından yoğun talep olduğunu böylelikle rekabetçi bir ortam sağlanarak kamu yararının da üst seviyelerde oluştuğu ihaleler yapıldığını Sn. Başkan dışında hep beraber görüyoruz. Bunların içinde Gelibolu Spor kompleksi 7.2 milyon, Çardak ilkokulu ve spor salonu 11 milyon, Anafartalar ilkokulu 18 milyon ve Sn. Başkanın bilmemesinin mümkün olmadığı Saraycık-Işıklar-Kurşunlu köylerinin Çanakkale Belediyesi arıtma tesisine bağlantı işi 2.4 milyon TL. Görüldüğü gibi ihaleye giren müteahhit işi yaptıktan sonra parasını alabileceğini biliyorsa ilgi gösteriyor. Fakat bu idare beni zora sokar, batırır diye bir algısı var ise uzak durması mantığın tecellisi oluyor.” İfadesini kullandı.

ÇANAKKALE, EN İYİYİ HAK EDİYOR..
Hayli çarpıcı ve manidar sözlerle, sadece gözleneni değerlendirdiğini belirten Aydın;
“ Demiştik ya Çanakkale bir çekim merkezi, öğrenciler içinde öyle olmalı ki tercihlerini yaparken Çanakkale’yi öncelediklerini görüyoruz.
Eğitim için şehrimizi tercih eden öğrencilerimizde tüm Çanakkaleliler gibi her zaman en iyisini hak ediyorlar.
Çözüm üretme yeteneği olmayan bir idarenin ittifak ortaklarının sundukları önerilere bile kulak asmadığına Nisan ayı meclisi oturumunda şahit olduk. İYİ Parti gurubunun yapmış olduğu bir sunum vardı, elektrikli otobüsler ile ilgili bir öneri getirmişlerdi.
Çözüm için katkı sağlamak, ileriye dönük bir vizyon ortaya koymak adına hazırlandığı görülmüş olsa da mecliste Sn. Başkan ve CHP'li hiçbir meclis üyesinin yorum ve değerlendirme yapmadan konunun geçilmesi,

ÇÖZÜM YOLU ARAMAKTAN UZAKLAR…
Çanakkale Belediyesinde karar alan mekanizmaların çözüm yollarını aramaktan çok uzak olduğunu ortaya koymuştur. Yine kendi siyasi partilerinin yönettiği Eskişehir’de Mart ayında toplu taşıma ücretleri Tam : 6 TL, Öğrenci : 3.5 TL olarak belirlenmişti. Büyükşehir olmasına, güzergahların uzun olmasına karşın Çanakkale’de ki toplu taşıma ücretlerinden  % 25 daha ucuz olması manidar. Birçok şehirde olduğu gibi Eskişehir'de aktarma istasyonları kullanıyor şehrin birçok noktasında. Defalarca gurubumuz adına bizde benzer bir uygulama ile çözüm için katkı sağlamak istesek de dikkate alınmadı önerilerimiz, tıpkı Nisan meclisinde kendi ittifak ortaklarının önerisi gibi.
En azından bizleri dinlemiyorsunuz, Genel Merkezinizin Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi yaptığı ve halende genel merkezlerinin sosyal medya hesaplarında yayında olan bir paylaşım ile vaat ettikleri gibi;  CHP’nin bütün belediyelerinde öğrenciye toplu taşıma ücretsiz olacak bunu sende hak ediyorsun vaatlerini yerine getirmeye davet ediyoruz. “ diyerek, öğrenciler için çağrıda bulundu.
Aydın’ ın bu çağrısı ardından, bir de sorusu geldi; “Yoksa Çanakkale’de okuyan öğrenciler bunu hak etmiyor mu Sn. Başkan?”

Cuma Deren