İYİ Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran, Almanya ziyareti gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Turan’ın Almanya ziyaretini eleştirdiği için hedefe konulan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’u savundu. Partiler bazında yapılan değerlendirmelerde siyasi nezaketten uzaklaşılmaması gerektiğini belirten Gapran, bunun önemine dikkat çekti.

İYİ Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran yaptığı açıklamada, “Siyasiler “halktan aldığı gücü halk adına kullandıklarını unuttukları andan itibaren maalesef “siyasi nezaketten” uzaklaşmaya başlıyor. Böyle olunca da kurdukları iletişimde nezaket kuralları göz ardı ediliyor. Güç zehirlenmesi dediğimiz bu olay bazı siyasilerde kendisini gösteriyor” dedi.

“Güzel bir deyim vardır, ‘İnsanlar sözlerinden, hayvanlar boynuzlarından bağlanır’ diye. İnsanların sözlerinden sorumlu olduğunu anlatan en iyi söz dizisi. Nezaketin (incelik-görgü-saygı) yitirildiği yerde her şey serbesttir anlayışı tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale de egemen olmaya başlıyor. Genel Başkan Yardımcımız Rıdvan Uz’a sorunlarla ilgili cevap verilmesi gereken yerde, asılsız yakıştırmalarla saldırılması bunlara güzel bir örnek. Ne demişti Genel Başkan Yardımcım Sayın Rıdvan Uz; ‘İYİ Parti olarak memleketi karış karış gezip esnafımızla buluşurken, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Almanya’da esnaf ziyareti yaptığını şaşırarak öğrendim.’ Yalan mıdır? Ülkede esnaf kan ağlarken, analar bebelerine mama, bez alamazken, kış günlerinde vatandaş doğalgaz, elektrik kullanamazken, esnafının, anaların, vatandaşlarının suratına bakacak yüzü olmayanların yapacağı iştir bu. Ancak tek noktadan, tek kalemden Genel Başkan Yardımcımıza yapılan bu saldırılara en güzel cevabı mahalle sorumlum vermişti. Tekrar ediyoruz. “Bizim memleketteki vatandaşımızı da, gurbetteki hemşerimizi de gezmeye cesaretimiz var. Sizin de varsa gelin bir gün beraber gezelim. Gezeceğimiz sokağı da siz seçin. Bugüne kadar biz, Çanakkale de, İYİ Parti teşkilatları olarak, diğer siyasi partilerimizin de özenle göstermiş olduğu siyasi nezaket ahlak ve iletişim diline olan durumu bu Ramazan mübarek günlerinde de korumaya devam edeceğiz. Aynı durumu AK parti kurumsal kimliğini taşıyan teşkilatlarından da beklendiğini bildirir, hayırlı Ramazanlar diler, kamuoyuna saygılar sunarız” ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi