Her yıl olduğu gibi bu ramazanda da  Şehit Aileleri  ve gaziler Çanakkale Valiliği ve Kaymakamlıklar tarafından verilen iftarda bir araya geldiler.  Çanakkale Merkezde düzenlenen düzenlenen iftar programına Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş’ın yanı sıra 2’nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, protokol üyeler, Şehit yakınları, Gaziler ve aileleri katıldı.  Çanakkale Valiliği tarafından, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gaziler ile bir araya gelen Vali İlhami Aktaş, masaları tek tek gezerek konuklarına ‘Hayırlı Ramazanlar’ temennisinde bulundu.   iftar yemeğinde Bir Açıklama yapan Vali  İlhami  Aktaş “Ramazan ayının manevi atmosferinde bir iftar sofrasında şehit aileleriyle buluşmaktan büyük bir onur duyduk  Şehit ailelerimiz ve yakınları bizlere şehitlerimizin emanetleridir. Sizlere bu iftar soframızı şereflendirdiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize huzurlu bereketli bir ömür diliyorum”  dedi.

Gelibolu İlçesinde Gazi ve Şehit Ailelerine İftar
Şehitler diyarı Gelibolu İlçesinde de Ramazan ayı dolayısı ile Şehit yakınlarına ve  Gazilere iftar verildi. Şehit yakını ve gazi ile ailelerinin ağırlandığı iftara, Kaymakam  Bekir Abacı, eşi Fendiye Büşra Abacı, Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından P.Albay Ahmet Yalçın İskender, İlçe Emniyet Müdürü Fadıl Güçlü, İlçe Jandarma Komutanı Cem Gökdemir ve ilçe protokol üyeleri katıldı. Gazi ve Şehit Aileleri ile tek tek ilgilenen Kaymakam Bekir Abacı İftarda yaptığı konuşmada   “Ramazan ayının manevi atmosferinde bir iftar sofrasında şehit aileleri ve gazilerimizle buluşmaktan büyük bir onur duyuyorum.  Şehit ailelerimiz ve yakınları  bizlere şehitlerimizin emanetleridir. Biz şehitlerimize ve gazilerimize çok şeyler borçluyuz. Sizlere bu iftar soframızı şereflendirdiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize huzurlu bereketli bir ömür diliyorum. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” dedi.
Şehit Aileleri ve Gaziler En Değerli Emanetimizdir
Şehit yakınları ve Gaziler için iftarın verildiği bir başka ilçe ise Ayvacık İlçesi oldu. İftarda Gazi ve Şehit yakınlarına yakından ilgilenen İlçe Kaymakamı İlker Eker,  programda yaptığı açıklamada “ İlçe merkezimiz, belde ve köylerimizde yaşayan şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ile bir aradayız. Şehitlerimizin uğruna can verdiği değerleri, daha da güçlendirmek bizim asli sorumluluğumuzdur. Şehit olanlar, bu ülkenin birliği beraberliği için can verdi. Onların geride bıraktığı aileleri ve gazilerimiz devletimiz için en değerli emanettir. Şehitlerimize Allahtan rahmet diler, Gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bu mübarek günde iftarımıza katıldığınız için hepinize  teşekkür ediyorum” dedi.
İyi Ki Varsınız
Ramazan ayı dolayış ile Şehit Yakınları ve Gazilere yönelik gerçekleştirilen iftarlardan bir tanesi de Biga İlçesinde gerçekleştirildi.  İftar programında Kaymakam  Erdinç Dolu ve eşi  Şenay Yerli Dolu, konuklarla yakından ilgilendi. İftar programında bir açıklama yapan Kaymakam Erdinç Dolu  " Öncelikle bu mübarek Ramazan ayında, bu anlamlı gecede sizlerle birlikte iftarımızı, orucumuzu açmaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum.  Ramazan -ı Şerif'in ülkemize, milletimize hayırlara vesile olmasını Rabb'imden niyaz ediyorum. Hepimizin bildiği gibi Türk Milleti, tarihin her döneminde, vatanı, bağımsızlığı, bayrağı, ezanı gibi mukaddes bildiği değerler uğruna canını seve seve vermekten, mücadele etmekten vazgeçmemiş aziz bir millettir. Dün olduğu gibi bugün de istiklalimize ve istikbalimize saldıranlar, aynı şuurla, aynı bilinçle gerekli cevabı almakta, almaya da devam etmektedir. Ecdadımızın bize olan emanetini yere düşürmemek için her türlü fedakarlığa katlanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bugün Türkiye Cumhuriyet'inde hür ve bağımsız birey olarak yaşıyorsak, bu, şehit ve gazilerimizin sayesindedir. İşte bu nedenle bu akşam sizlere devletimizin minnetini, şükranını ve vefasını sunuyoruz. Sizler bizim en değerli emanetimizsiniz. Daima sizlerle birlikteyiz ve birlikte olmaya devam edeceğiz. Çünkü milletleri tasada, kıvançta, mutlulukta bir araya getiren en önemli unsur, bir millet olma bilincidir. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canını, gözünü kırpmadan seve seve veren tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum. Gazilerimize sağlıklı, huzur dolu ömür diliyorum. İyi ki varsınız." dedi.
 
Burcu Erdal