Çanakkale merkez ilçe mahalle ve köy muhtarları toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 
Bağımlılık ile mücadele ve Afet Eğitiminin konu edildiği toplantıya; Vali İlhami Aktaş, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, muhtarlar ve ilgili kurum personelleri katıldı.
 
Toplantıda; 18 Mart Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı’nda görevli Prof. Dr. Sibel Oymak Yalçın tarafından bağımlılık ile mücadele çalışmaları ile ilgili muhtarlara bilgi verildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı tarafından afet eğitimi ve yapılması gerekenler konusunda sunum gerçekleştirilerek muhtarlara bilgilendirilmede bulunuldu.
 
Vali İlhami Aktaş da, bütün kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, STK’lar ve muhtarlar ile birlikte çalışarak 2022 yılında bağımlılık ile mücadele konusunda çok daha olumlu bir netice alınacağını, olası afetlere karşı ise vatandaşları korumak için her türlü tedbirin alındığını belirtti.  Yapılan değerlendirmelerin ardından merkez ilçe mahalle ve köy muhtarlarının talep ve görüşleri dinleyen Vali İlhami Aktaş, muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.
 
Haber Merkezi