Denizlerde alarmın üst seviyede olduğu Karadeniz ve Marmara Bölgelerinde bulunan yasaklar nedeni ile Balık av sezonunu erken başlatmış oldu. Beklenmedik erken sezon kapanması nedeni ile Balık tezgahlarında fiyatlar da artışa geçti.

Haftalardır süren Ukrayna ve Rusya savaşı etkisini devam ettirirken, Önceki gün İstanbul Boğazında  iki Rus Mayını tespit edildi.  Karadenizde başı boş gezen mayınlardan biri de  Romanya’da tespit edildi. Karadenizdeki bu olağanüstü hareketlilik deniz trafiğini ve denizcilik faaliyetlerini de etkiledi.  Alınan kararla Karadeniz havzası ve Marmara bölgesinde Balık avlanmaları da yasaklandı. Savaş nedeni ile erken gelen bu yasaklar tezgahtaki balık fiyatlarını da etkiledi. Her yıl 15 Nisan’da tamamlanan av sezonu Marmara ve Karadeniz bölgesi için erken geldi.  Bu yasaklardan sonra balık fiyatlarında artış oldu. Çanakkale balık hallerinde şimdilik bir artış gözlenmezken, erken başlayan yasak sezonu dolayısı ile önümüzdeki günlerde balık fiyatlarının artması bekleniyor.

Çanakkale’ye Karadeniz’den ve İstanbul boğazından balık getirildiği için önümüzdeki günlerde yasakların  etkisini büyük oranda göstereceği bekleniyor. Şu anda tezgahlarda bulunan hamsi 50 TL, istavrit 75 TL den, çupra 110 TL, levrek 130 TL, mezgit 100 TL, karides 80 TL ve tekir balığı 100 TL’den satılıyor. Balıkçılar da denizlerde bulunan mayınlar nedeni ile erken gelen av yasaklarından dolayı balık fiyatlarında artış olacağını dile getiriyor. “Her hafta zaten mazota zam geldiği için balık fiyatları yüksekti şimdi gelen av yasaklarından sonra tekrar fiyatları yükselecek.” Dedi.
 
Burcu Erdal