Kentte yaşayan yaşlı vatandaşlara yönelik çeşitli çalışmaların gerçekleştirildiği Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezinde Yaşlılar haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Düzenlenen etkinliklerden bir tanesi se satranç turnuvası olmuştu. Kıdemli vatandaşların kozlarını paylaştığı turnuvada dereceye girenlere düzenlenen törenle  ödülleri verildi.

Yaşlı nüfusun artış yaşamasıyla beraber yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla kutlanan Yaşlılar Haftası bu yıl da gerçekleştirildi.  18-24 Mart tarihlerinde kutlanan  Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında çeşitli etkinliklerle sağlıklı yaşamanın önemi vurgulanırken, kıdemli vatandaşlara yönelik çeşitli sosyal ve spor etkinlikler de gerçekleştiriliyor.  Çanakkale’deki yaşlı vatandaşlara yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek sosyal ortam yaratan Altın Yıllar Yaşam Merkezinde  satranç turnuvası düzenlendi.  Bir çok etkinliğin gerçekleştirildiği  Merkezde 22-23 Mart tarihlerinde yaşlı vatandaşlar arasında  satranç turnuvası düzenlendi.  İki gün süren turnuvanın sonucunda 11 Kadın 7 Erkek olmak üzere toplamda 18 katılımcı ile gerçekleşen turnuvada Mehmet Çetin birinciliği elde ederken, Ramazan Sabri Benli ikinci, Esin Bozlar ise üçüncü oldu.

Turnuvada dereceye giren kıdamli vatandaşlar için Altın Yıllar Yaşam Merkezinde düzenlenen ödül törenine   Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay, Satranç İl Temsilcisi Erkan Sadi Uysal Çanakkale Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Canan Ergun ve Altın Yıllar Yaşam Merkezi katılımcıları ile merkez eğitmenleri katıldı. Belediye Başkan Vekili İrfan Mutluay, turnuvaya katılarak derece elde eden merkez katılımcılarını gösterdikleri başarı nedeni ile tebrik ederek ödüllerini takdim etti.
Burcu Erdal