18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD)  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile  İl Özel İdaresinin katkılarıyla gerçekleştirilen Halk Dansları yoğun ilgi gördü.

Çanakkale’de daha önce de bir çok etkinliğe imza atan Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD)  18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma günü etkinlikleri kapsamında yine çok güzel bir gösteriye ima attı.    İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile  İl Özel İdaresinin katkılarıyla ‘Bir Millet Üç Devlet’ sloganı ile  gerçekleştirilen  Halk Dansları gösterisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan gelen Halk Dansları grupları sahne aldı. Çanakkale’de Karadeniz ve Ege yörelerinden  oyunlar sergilenirken Azerbaycan ekibi, Kafkas dansı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  ekibi ise çeşitli dans gösterisi gerçekleştirildi.

Koronavirüs nedeni ile iki yıldır yapılamayan etkinlikler,  bu yıl yoğun bir katılımla gerçekleştirilirken İskele Meydanında  Kurulan sahnede de birbirinden renkli gösteriler gerçekleştirdi.    Sahneye ilk Olarak Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği çıktı.  Mehteran birliği Tük tarihinin şanlı zaferlerinin bestelendiği türküleri seslendirerek izleyicileri coşturdu. Bando Takımının ardından ÇAFAD Tarafından hazırlanan  ve üç milletin renklerini yansıtan gösteri gerçekleştirildi.  Gösteriye yoğun ilgi gösteren vatandaşlar halk danslarını da büyük bir ilgi ile izledi.

Burcu Erdal