İl Başkanı Yeşim Karadağ ve Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu başkanlığında ilk olarak AK Parti Grup toplantısına katılan Çanakkale heyeti grup toplantısının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bir araya geldi. AK Parti Çanakkale İl ve Merkez İlçe teşkilatlarının ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Bakan Bozdağ:” Çanakkale hepimizin ili,ortak değeri ve hepimizin sahip olduğu yer o yüzden ben Çanakkale'yi çok seviyorum” dedi.
 
Çanakkale geçilmez bir şehir ve dünyanın her yerinde böyle görünüyor ifadelerini kullanan Bakan Bozdağ:” Eğer Çanakkale geçilseydi şimdi bambaşka bir Türkiye olurdu. O yüzden Çanakkale bu büyük mücadelenin merkezi ve şehitlerimizin karargahı. Bizim için de son derece önemli o yüzden Çanakkale'ye hizmet bizim için şerefti. Sizin vasıtanızla Tüm Çanakkalelilere selamlarımı gönderiyorum" şeklinde konuştu. 1915 Köprüsünün Çanakkale için bir milat olacağını söyleyen Bakan Bozdağ:"İnşallah önümüzdeki yıllar Çanakkale için daha iyi olacak Bugün Başbakanımızın daha önce Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği 1915 Çanakkale Köprüsü Çanakkale için herhalde bir milat olacaktır. Cumhuriyet'in 100. yılına girmeden Çanakkaleliler daha rahat seyahat etme, yol alma ve sevdiklerine kavuşma fırsatı bulacaklar. O yüzden ben hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
 
Çanakkale Belediyesini almaya hazırız
Çanakkale’ye yapılan hizmetleri göz önünde bulundurarak AK Parti’nin Çanakkale’de Belediye Başkanlığı’nı almaya hazır olduğunu söyleyen Bakan Bozdağ:” Milletvekillerimiz ve teşkilatımız ile iyi bir ekip oluşturdu Çanakkale'de. Vekillerimiz de burada büyük bir çaba ortaya koyuyorlar, Çanakkale'de de iyi bir uyum var. İnanıyorum ki 2019 Çanakkale'de ayrı bir değişim yılı da olacaktır. Yani Belediyeyi de Çanakkaleliler bize emanet eder diye düşünüyorum. Biz o emaneti almaya hazır olduğumuzu hissettirdiğimizde Çanakkaleliler de 'bu emaneti alın ve siz götürün' diyecektir. Böylelikle 2023 yerel yönetimlerde de Çanakkale'yi taşıma fırsatı olacaktır" şeklinde konuştu.



 
 


Kaynak: Haber Merkezi