Bir çok sağlık hizmetini bünyesinde veren Çanakkale Onsekiz Mart Hastanesinden  Diyaliz Ünitesi de hizmet verilmeye başlandı. Diyaliz Ünitesi Ruhsatı ve Faaliyet İzin Belgesi ise İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk tarafından hastane yönetimine takdim edildi.

Bir çok ünitede Çanakkaleliler hizmet veren  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite Hastanesinde  Diyaliz Ünitesi de hayata geçirildi. İç Hastalıkları Anabilim Dalı (Nefroloji) Dr. Öğr. Üyesi Serkan BAKIRDÖĞEN  ve hastane yönetim ekibi çabaları ile hizmet verilecek olan ve kronik böbrek yetmezliği olan hastaları için büyük hizmet niteliği taşıyan ünitenin açılış ruhsatı da verildi. Önceki gün Hastaneyi ziyaret eden  İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk,  hastane yönetimi ile bir araya gelerek Diyaliz Merkezi hakkında bilgiler aldı.  1 Şubat’ta hizmete başlayan Ünitede incelemelerini tamamlayan İl Sağlık Müdürü Baştürk, ÇOMÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz, İç Hastalıkları Anabilim Dalı (Nefroloji) Dr. Öğr. Üyesi Serkan Bakırdöğen  ve hastane yönetim ekibine Diyaliz Ünitesi İçin Hemodiyaliz Ruhsatlandırma Belgesi’ni takdim etti.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite Hastanesinde hemodiyaliz, periton diyaliz (karın diyalizi) hizmetlerinin yanında haftanın 4 günü (Çarşamba günü hariç)  Dr. Öğr. Üyesi Serkan BAKIRDÖĞEN ve tıpta uzmanlık öğrencileri tarafından hastalara poliklinik hizmeti verilecek.  Ruhsat teslim töreninin ardından işlemleri tamamlana Diyaliz Ünitesinin ardından  Hastalar ÇOMÜ hastanesinde diyalize girebilecek
 
Cuma Deren