AK Parti Merkez ilçe Başkanlığı’na atanan kadın başkan Aynur Yavaş, ayağının tozuyla eleştiri konusuna el attı.

Orta yaş üzeri partililerden; “Merdivenleri dar, asansörü de yok…” şikayetleri alan konuya çözüm getirdi, Merkez ilçe başkanlığını eski adresine taşıdı.
4 AY SONRA, ÇÖZÜM…
Geçen 13 Ekim 2021’ de, partililerin serzenişlerine kulak veren Gazeteniz VİTAMİN, ulaşılamaz olduğu ileri sürülen, fiziki koşulları kötü bir adreste bulunan Merkez ilçe başkanlığına ilişkin dile gelenleri manşetine taşımıştı..
Partililerin adeta tekerlemesine dönüşün; "ASANSÖR YOK, MERDİVEN DAR, HADİ GEL DE TEŞKİLATA ULAŞ..!" tepkisine kulak veren Kadın Başkan Yavaş, ,göreve gelir gelmez çözüm üretti.
--------------------------------------
MERKEZ İLÇE TAŞINDI… BAŞKAN DA DEĞİŞTİ, ADRESTE…
--------------------------------------- 
İstifa ile boşalan koltuğa atanarak oturan kadın Başkan ilk icraatını gerçekleştirdi. Partililerin 4 ay önce dillendirdiği şikayete çözüm üretti.
Orta yüz üzeri partililerin, asansörü olmayan, merdivenleri de dar diyerek, özellikle il dışından gelen partililer için, ‘araç park edecek yer de yok’ şeklindeki şikayetlerine çözüm üretin isim, çiçeği burnundaki AK Parti Merkez ilçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş oldu.
KADIN ELİ DEYDİ, ADRES DEĞİŞTİ...
Adres değişikliğinin beğeni topladığı gözlendi.  Merkez ilçe binası için; “asansörü de yok” şikayetleri uzunca bir süredir gündemde idi.
Aylar önce, Gazeteniz VİTAMİN, AK Partililerin şikayetlerini manşetine taşımıştı.
Eski Başkan Ölçek döneminde, adres değiştiren AK Parti Merkez ilçe Başkanlığı sert eleştiri konusu olmuştu. Özellikle 60 yaş üzeri partililerin dilinden eksik olmayan tekerlemeyi andırır bazı sözler, yüzleri de gülümsetmişti.
Pandemi boyunca, aylarca evde kalmış, kireçlenme başta, birçok sağlık problemini beraberinde yaşayan 60 ylaş üstü AK partililere göre; Fiziki koşulları kötü bir binaya taşınan MERKEZ İLÇE, ULAŞILMAZ OLMUŞTU
Tepkili sözler bununla da kalmamıştı. "GENÇLER TAMAM DA, YA YAŞLILAR..!" sorusuna yanıt aranmıştı.
Eski Başkan Yıldıray Ölçek’ in kararı ile adres değiştiren İktidar Parti'nin Merkez ilçe Teşkilatı, üyelerin dilinde; "Asansör yok, kat yüksek, merdivenler dar..." diye anılmaya başlamıştı.
Yalı caddesindeki, her kata Asansör imkanlı Vakıf iş hanından çıkıp, Demircioğlu caddesi üzerinde Aygaz kavşağı olarak bilinen mevkiideki, asansörsüz binaya taşınan AK Parti Merkez ilçe Başkanlığı için, yeni başkan ile birlikte yeni karar geldi. Merkez ilçe, İl Başkanlığı’ nın da yer aldığı eski adresine, Vakıf iş hanına geri taşındı.
KİRADAN DA TASARRUF…
Mevkii olarak, Demircioğlu’nun kira bedellerinin yüksekliğine dikkat çeken birçok partili; “Vakıf iş hanının kiralarının yanında, Demircioğlu kıyaslanamaz bile.. Partinin parasına yazık” yorumunda bulundu.  
Orta yaşın üzerinde olaın, 'Yaş kemale erdi' diyerek yürümekte zorlandığını söyleyen birçok partili, Merkez ilçenin aylar evvel adres değiştirmesi ile gençler içinde ulaşılmaz hale geldiğini savunmuştu.
Merkez ilçe Başkanlığı'nın, Yalı caddesi üzerindeki ve her katına asansörle ulaşılabilen Vakıf iş hanındaki adresine yeniden taşınmasının, parti içi kulislerde, “Kadın eli deydi, ilk icraatı sevindirdi” ifadeleri ile değerlendirildiği gözlendi.
Genel Merkez Teşkilat Başkanlığınca yapılan temayül, mülakat ve istişareler ardından, haftalardır boş kalan Merkez ilçe Başkanlığı makamına, Aynur Tuna Yavaş’ ın ataması önceki günlerde gerçekleşmişti.
Mesleği Mali Müşavir olan Aynur Yavaş, KADEM Çanakkale temsilciliği görevindeydi.

Cuma Deren