Geçtiğimiz aylarda, Kepez Belediyesi şantiyesinde yaşanan patlama sonucu Ali Şahin vefat etmişti. Kepez’i yas boğan ölüm sonrasında Merhum Şahin’in eşinin de ikinci çocuğuna hamil olduğu öğrenilmişti. Ali Şahinin Ölümü nedeni ile  iptal edilen Kepez Belediyesi Deve Güreşi Festivali 19 Martta yapılarak  geliri Şahin ailesine bağışlanacak. Ayrıca il genelinde başlatılacak bir yardım kampanyası ile de Şahin’in ailesi için bir ev alınacak.
 
 Ali Şahin (36), boş yağ varillerinin kesim yapıldığı sırada henüz belirlenemeyen nedenle alev alması sonucu ağır yaralandı. Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan ve ambulansla Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesine kaldırılan Şahin, ilk müdahalenin ardından İstanbul'un Kartal ilçesindeki Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesindeki yanık merkezine sevk edildi. Evli ve bir çocuk babası Ali Şahin, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.  Kepez’i yasa boğan Şahin’in ölümü sonrasında ailesine destek olma çalışmaları gerçekleştirildi.  30 Ocak 2022 tarihinde Kepez Belediyesi Deve Güreşi Festivali’ni gerçekleştirmeye hazırlanan belediye yas nedeni ile festivali iptal ettiğini duyurmuştu.  Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısında merhum işçiyi yeniden anan Başkan Birol Arslan, Ali Şahin’in işe giriş sürecini, aldığı eğitimleri ve kazanın detaylarını aktararak meclis üyelerini bilgilendirdi.
Ali Şahin’in İsmi Parka Verilerek Ölümsüzleştirilecek
Meclis toplantısında üç partinin ortak kararı ile il genelinde bir yardım kampanyası başlatılacağını da duyuran Başkan Arslan oylamaların ardından yaptığı konuşmada “Beldemiz Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan çocuk parkına kardeşimiz Ali Şahin’in adı verilecek.  Ayrıca,  il genelinde Valilik izinleri de alınarak bir yardım kampanyası başlatacağız.  Toplanan bağışlar ile Ali kardeşimizin geride kalan ailesine ev almayı planlıyoruz. En azından eşi ve çocukları rahat bir yaşam sürebilsin diye el birliği ile elimizden geleni yapacağız” dedi.
Deve Güreşinin Gelirleri Ailesine Bağışlanacak.
Kepez Belediye Meclis Üyesi Nejdet Uçar da , “Belediyemizde meydana gelen elim iş kazası nedeniyle 30 ocak 2022 tarihinde yasımız nedeniyle yapmadığımız Deve Güreşleri Festivalimizi gelirleri vefat eden emekçi kardeşimizin ailesine bağışlanmak üzere başkanımız Birol Arslan önderliğinde19 Mart 2022 tarihinde yapılacaktır” ifadeleri ile duyurdu.
 
Şerife Erdem