Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmeti Ekipleri, ve Filyasyon ekipleri  yazın sıcak , kışın kar demeden sağlık hizmetlerini sürdürüyor.

Evde bakıma muhtaç hastaların muayeneleri ve devam eden tedavilerini gerçekleştirmek, Koronavirüs aşısını gerçekleştiremeyen ve hastaneye gitme imkanı olmaya vatandaşların aşılaması amacı ile  Geçtiğimiz hafta Özellikle yüksek kesimlerin kentlerle olan bağlantısını kesen kar yağışına rağmen sağlık ekipleri, zorlu koşullara göğüs gererek vatandaşlara hizmet götürüyor.

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri götüren ekipler ve filyasyon ekipleri, kar yağışına rağmen zorlu koşullarda köylerde yaşayan hastalar sağlık hizmeti götürüyor. Sadece Çanakkale’de değil Tüm yurtta zorlu kış şartlarına rağmen, palyatif hizmeti vatandaşın ayağına götüren sağlık çalışanları alkışı hak ediyor.

Zorlu Koşullarda Sağlık Çalışanları Vatandaşa Hizmet Götürüyor
Sağlık sisteminin temel hizmetlerinden biri olan palyatif bakım ile evinden çıkamayan yaşlı vatandaşlar başta olmak üzere çeşitli nedenlerle evde kalan vatandaşlara Evde Sağlık Hizmeti ekipleri tarafından hizmet götürülüyor. Özellikle soğuk kış şartlarına rağmen faaliyetlerini sürdüren ekipler Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi, Çanakkale’de de bin bir zorlukla vatandaşa sağlık hizmeti götürüyor.
Koronavirüs salgınında hastaları hayatta tutmak için canını hiçe sayan sağlık çalışanları sadece  hastanelerde değil, memleketin en ücra köşelerine bile sağlık hizmeti götürüyor. Yazın sıcak, kışın soğuk demeden  çalışmalarını sürdüren ve sağlık hizmetini vatandaşın ayağına götüre sağlık çalışanları, bu kış da büyük bir özveri ile çalışmalarını devam ettirdi.  Yaşlılığa bağlı olmak üzere çeşitli nedenlerle hastaneye gelemeyen vatandaşlara Evde Sağlık Hizmeti, İl Sağlık Müdürlükleri bünyesinde kurulan Palyatif Bakım ekipleri tarafından evlerine giderek  gerçekleştiriliyor. Evde bakıma muhtaç hastaların muayeneleri ve devam eden tedavilerini gerçekleştirmek amacı ile Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan tüm kış zorluklarına rağmen çalışmalar devam edildiği gibi, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler de özellikle dağ köylerinde hastaneye gelemeyen bakıma muhtaç vatandaşların ayağına sağlık hizmetlerini götürdü.

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmeti Birimi  ekipleri yatağa bağımlı ve sağlık kurumlarına gidip  gelmeyen hastaların muayene ve tedavileri için  yaşanan kış şartlarına rağmen vatandaşlara ulaşarak sağlık hizmeti verdiler. Özellikle geçtiğimiz hafta yaşanan kar yağışına rağmen ekipler köy köy gezerek vatandaşların sağlık taramasını gerçekleştirdi. Tüm Ülkede yaşanan kar çilesi nedeni ile sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluğa rağmen verdiği mücadele ise alkış aldı.

Filyasyon Ekipleri Aşılamayı Unutmuyor
Hastaneye gitme olanağı olmayan vatandaşlar yönelik gerçekleştirilen aşılama çalışmalarının sekteye uğramamsın için  tüm zorluklara rağmen köy köy gezen filyasyon ekipleri de sağlık hizmetlerini vatandaşların ayağına götürüyor. Ekipler doz aşılarının zamanı gelen vatandaşlara Koronavirüs aşılamaları da gerçekleştiriyor.
Cuma Deren