30 Ocak’ta yapılacak Terziler Esnaf Odası Başkanlığı için çalışmalar gerçekleştiren Emel Kabakçıoğlu, gerçekleştirdiği basın açıklaması ile adaylığını açıkladı.  Odadaki sorunları paylaşan ve bu sorunları çözmek için hazırladıkları projeleri de açıklayan Emel KabakçıoğluGerek esnafların nezdinde, gerekse halkın gözünde odaların bir işlevinin olmadığı, sadece para toplamak için kurulmuş bir kurum olduğu sürekli bir söylenti olarak ortada dolaşmaktadır. artık bu söylentileri dinleyip oturduğum yerden dertlenmek yerine, harekete geçerek mesleğim ve odam için bir şeyler yapmalıyım dedim” dedi.

Bir süredir esnafları ziyaret ederek, 30 Ocak’ta gerçekleştirilecek Terziler Odası Seçimleri için adaylık çalışmalarını yürüten Emel Kabakçıoğlu, dün düzenlediği Basın toplantısı ile  hem adaylığını açıkladı hem de yönetim kurulunda yer alacak yol arkadaşlarını tanıttı.  Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisleri Ercan Adsız Salonunda gerçekleştirilen Basın Toplantısında bir konuşma yapan Emel Kabakçıoğlu, konuşmasında ilk olarak kendini tanıttı. Mesleğe giriş hikayesini ve yaptığı çalışmaları değerlendiren Emel Kabakçıoğlu  “Uluslararası kurumsal bir şirkette tanıtım uzmanlığı ve yöneticilik yaptım. Satış ve pazarlama deneyimimi bu yıllarda katıldığım seminerler ve eğitimlerle tamamlayarak pratikte başarılı sonuçlara imza attım. Almış olduğum eğitimlerin sahada pratikle birleştirildiğinde ne kadar sağlam olumlu sonuçlar verdiğini yaşayarak gördüm. Bu önemli deneyimden sonra; Çocuk denecek yaşta, annemin yanında başladığım terzilik mesleğini işletmeci olarak yaklaşık 10 yıldır Atölye Emel Ev & Otel Tekstili markasıyla sürdürmekteyim. mesleğimdeki birikimim, heyecanım ve Çanakkale halkının ilgisi ile ticarette önemli sayılabilecek bir seviyeye geldim. Çocukluğumda başlayan üretmeye olan ilgim nedeniyle kaybolmaya yüz tutmuş anne mesleğim olan terziliği modernize ederek işletmemde başarıyı ve karlılığı yakaladım. Ancak yıllardır dert yandığım, terzilik mesleğimizin zamanla yok olmaya mahkum olduğuna her geçen gün üzülerek şahit oluyorum” dedi.

Dertlenmek Yerine Bir Şeyler Yapmak İçin Yola Çıktım 
Odaların işlevini kaybettiğinin altını çizen ve üyeler için bir şeyler yapmak için ve odayı yeniden faaliyete geçirebilmek amacı ile yola çıktıklarını belirten Emel Kabakçıoğlu “Gerek esnafların nezdinde, gerekse halkın gözünde odaların bir işlevinin olmadığı, sadece para toplamak için kurulmuş bir kurum olduğu sürekli bir söylenti olarak ortada dolaşmaktadır. artık bu söylentileri dinleyip oturduğum yerden dertlenmek yerine, harekete geçerek mesleğim ve odam için bir şeyler yapmalıyım dedim. Bu ve benzeri nedenlerle 4 yılda bir yapılan Terziler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası başkanlık seçimlerinde aday olmaya karar verdim. Uzun bir süredir adaylık süreciyle ilgili çalışmalar yapmaktayım. Bugün de sizlerin huzurunda adaylığımı açıklıyorum” dedi.

Öncelik İletişimi Güçlendirmek
Terziler Esnaf Odasının eksikleri hakkında bilgiler veren Emel Kabakçıoğlu, kendisinin ve yönetiminin seçilmesi halinde  yapacak vaatlerini de sıralayarak, ilk olarak odanın esnaflarla olan kopuk iletişimini güçlendireceklerini belirterek “Öncelikle odamız ile üyelerimizin iletişimini sağlam tutacağız. bunun için yönetim kadrosunda görev alan arkadaşlarım her meslek grupları için oluşturulacak komitelerden sorumlu olacaklar. Böylelikle görev dağılımı yaparak farklı iş kollarında tam iletişim ve kontrolü sağlayacağız. Ayrıca tüm üyelerimiz yönetim kurulu başkanı ile tüm sorunlarını ve önerilerini direk paylaşabilecek. Üyelerimizin ihtiyacı olan evraklar online sistemde hazırlanarak kendisine ulaştırılacak. Online sistemi kullanamayacak olan üyelerimize evrakları kendi işyerlerinde teslim edilecek” dedi.
Esnaflara TESK Kartlar
Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından verilen TESK Kartın çoğu esnafın bilmediğini de hatırlatan Emel Kabakçıoğlu TESK Kartını aktif hale getireceklerini belirterek “Bazılarımızın ismini bile duymadığı TESK kart nedir? Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun 20.11.2017 tarihinde yürürlüğe koyduğu ancak hala odamız üyelerinin tamamına bilgilendirmenin yapılmadığı TESK kartlar aktif hale getirilecek. Gerek yeni işletme kuracak olan girişimci üyelerimize, gerekse mevcut işini geliştirmek isteyen, devamlılığını sağlamaya çalışan, ayakta kalmak için yardım isteyen tüm üyelerimize odamız tarafından projeleri ücretsiz olarak hazırlanacaktır. Bu projeler ; KOSGEB destekleri, ISO ve benzeri belgelendirmeleri, iş geliştirme, mesleki yeterlilik ve mesleki eğitim kursları gibi geniş kapsama sahip olacaktır” dedi.

Pazar Yeri Sorunu Çözülecek Lokal Oluşturulacak
 Esnafların en çok sıkıntı çektiği sorunlardan biri olan Pazaryeri sorununu çözmek için çalışacaklarını ve Üyelerin sorunlarını paylaşabileceği ve bir arada kaynaşmayı sağlayacak bir lokal oluşturacaklarını da belirten Emel Kabakçıoğlu “Pazar esnafının yıllardır çözülemeyen sorunları ( Çanakkale Merkez ve üyelerimizin tezgah açtığı diğer ilçeler de dahil olmak üzere) yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde çalışarak çözüme kavuşturulacaktır.   Birlikte yapacağımız aktivite ve çalışmaları sürdürmek, işten arta kalan zamanımızı dinlenerek, birbirimizle iletişim kurarak değerlendirmek, taziye, kutlama gibi özel günlerde bir araya gelerek paylaşmak için Çanakkale Terziler, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Lokali oluşturacağız. Bu lokal esnaflarımızın birbiriyle olan iletişimini de ayrıca kuvvetlendirecektir” dedi.

Ulaşmaz Çekinilecek Bir Oda Olmaktan Çıkacağız
Biz, odamıza kayıtlı 700’e yakın üyemize en iyi hizmeti sunacağız. Onların sorunlarıyla tek tek ilgileneceğiz. Odamız, tüm üyelerimizin hizmetinde olacak. Ulaşılmaz, çekinilerek gidilen bir yer olmaktan çıkarılacak.  Ben ve yönetimdeki arkadaşlarım, birbirimize inanarak ve güvenerek aday olduk. Üyelerimiz de bize güvendikleri ve kendilerine en iyi hizmeti sunacağımıza inandıkları için yanımızda olduklarını ve oy verecekleri sözünü veriyorlar. Bundan dolayı çok mutluyuz. Teşekkür ediyoruz. Çanakkale Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası paylaşımcı, birleştirici, şeffaf, güven veren bir yönetim ortaya koyacak, unutulmaya yüz tutmuş milli ve ahlaki esnaf değerlerimizi canlandırarak, herkesin kazanmasına destek olup, yardım edecektir. Birlik ve bütünlük içinde nasıl bir güç olduğumuzu, birlikte hareket ederek çözülemeyecek sorun olmadığını göstereceğiz” dedi.
 
Terziler Esnaf Odası Başkanı Başkan Adayı Emel Kabakçıoğlu konuşmasının ardından Yönetim Kurulu Üyelerini de tek tek tanıtarak söz verdi. Kendini tanıtan Yönetim Kurulu Üyesi  Akın Çeyiz ve Organizasyon sahibi Şaver Akın  “Bu mesleğe uzun yıllar önce girdim.  Bindallı çalışması yaptım, nakış ve oya üzerine çalışmalar yaptım.  Daha sonra Organizasyon şirketimi kurdum. Değerli arkadaşlarım, beraber  bu odamızı yönetelim. Sizlerin desteği bizim için çok önemli.  Pazar yeri ilk kurulduğunda üstü kapalı çok güzel olacak dediler ben de o  zaman 3 tane peron aldım.   Orada 4 yıl çalıştım. Ama hem dükkanı hem de orayı birlikte götüremedim. Pazardaki arkadaşlarım, gelin bu odamızı beraber yönetelim.  Hem kendimize hem de Çanakkale’ye güzel şeyler katalım” dedi.

Aysun Perde Sahibi  Cenk Yener ise kendini tanıttıktan sonra yaptığı açıklamada “ Ben Perde sektöründe çalışma gösteren bir esnafım, odamızdaki eksiklikleri gördüm  ve bu dönem Emel Hanımla karşılaştım. İyi ki de karşılaştım.  Yapmak istediğimiz çok güzel işler ve projeler var. Bunun için de esnaf arkadaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Ekibimiz de  çok deneyimli ve güzel şeyler yapacağına inanıyorum” dedi. 

İstanbul Perdenin sahibi Müzeyyen Ateş de kendini tanıttıktan sonra yaptığı değerlendirmede “Emel Hanım bizi ziyaret ettiğinde ve yapmak istediklerini anlattıklarında hiç şüphe duymadan destek olmak istedim.  Yönetim Kurulu üyeleri arkadaşlarıma güveniyorum. Gelin hep birlikte  odamızı yönetelim. Eksiklerimizi  giderelim ve daha aktif bir oda olalım” dedi.
 
SOBE Tekstil sahibi Somer Yanbıçak da kendini tanıtarak yaptığı açıklamasında “Tekstil olarak türkiye ve Uluslararası firmalara üretim yapıyoruz.  Terziler Odasına yapacağımız katkılar ve gerçekleştireceğimiz projelerle odayı ve bağlı üyeleri daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.
 
Atlas Halı Yıkama Sahibi Bora Sakarya “Çıktığımız bu hizmet yolunda tüm arkadaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. Yapacağı yenilikler ve göstereceği çabalarla her zaman Emel başkanımızın yanında olacağız” dedi.

Fatih Ayakkabının sahibi Kenan Kesebir ise “14 yıldır Çanakkale’de Ayakkabı sektöründe çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Emel Hanım projelerini bize anlatınca hiç düşünmeden kabul ettim.  En kısa sürede de inşallah projelerimizi ve çalışmalarımızı hayata geçiririz.

Workandfıt Sahibi Büşra Atak ise “Bu sektörde yaşanan sıkıntıları geride bırakarak daha güel günlere ulaşacağımıza inancımız tam olduğu için Emel Hanımı Destekliyoruz” dedi.
 
Cuma Deren