Çanakkale İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü,  tarafından gerçekleştirilen buluşmaya çocuklar da yoğun ilgi gösterdi.

Gençlerin bilgi seviyelerini ölçmek, yarışma vesilesi ile Hz. Peygamber (s.a.s.)’i tanıma, onun mesajını anlama, öğrencilerin milli ve manevi duygularını geliştirmek amacı ile Diyanet İşleri Başkanlığı ortaokul öğrencilerine yönelik Gençlik Bilgi Yarışması düzenliyor.  İl bazlı ve Türkiye Geneli olmak üzere iki ayakta olan yarışma 19 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri aracılığı ile verilecek ödüllü yarışmanın kitapları da dağıtılmaya başlandı.
Çanakkale İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığınca 19 Şubat 2022 tarihinde ortaokullar arası yapılacak olan ‘Gençlik Bilgi Yarışması’ etkinlikleri kapsamında, yarışmaya katılacak öğrencilere  sınavda sorumlu olacakları Hz. Muhammed’in Hayatı  Kitabının dağıtımını gerçekleştirdi.  Kitabın dağıtım etkinliğine   kitabın yazarlarından Mevlana İdris Zengin de çocuklarla buluştu. Tacettin Aslan Camiinde yapılan programa İl Müftüsü  Şükrü Kabukçu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Büyük, İl Merkezinde bulunan 25 Ortaokuldan 700 öğrenci, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi  Öğretmenleri katıldı.

Yazarın Etkinliğe Katılması Sınava Olan Motivasyonu Arttıracak
Program Tacettin Aslan Camii Müezzin Kayyımı Metehan Dalmanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu “Bir öğrencinin hayatında okuduğu kitabın yazarıyla buluşması önemli yer tutar. Biz de hem öğrencilerimizin hazırlandıkları sınavla ilgili çocuklarımızın motivasyonunu artırmak, hem de eğitim hayatlarında bir iz bırakma adına programı tertip ettik. Bu vesileyle davetimize icabet eden kıymetli yazarımıza, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimize, programa katkı sunan mesai arkadaşlarıma ve siz kıymetli evlatlarıma teşekkür ederim. 19 Şubat'ta yapılacak olan yarışmada hepinize başarılar diliyorum” dedi.
İl Müftüsü Şükrü  Kabukçunun ardından  gençlik çalışmalarından sorumlu İl Müftü Yardımcısı Nimet Keseli Ustabaşı da bir konuşma yaparak müftülüğün gençlik faaliyetleri ve 19 Şubat'ta yapılacak olan yarışma hakkında öğretmen ve öğrencileri bilgilendirdi.

Haksızlıklara Karşı Sesimizi Yükseltmek İçin Sıra Bizde
Konuşmaların ardından Mevlana İdris çocuklarla buluştu. Hz Peygamberin hayatından kısa kesitler sunan yazar, Mevlana İdris Zengin  “O peygamber olmadan da cesurdu. Haksızlığa karşı hep sesini yükseltmişti. Hz Ebubekir’e bakın öyle, Hz Ömer öyle, Peygamberin etrafındaki sahabe de onun gibiydi. Şimdi sıra bizde bizler de haksızlıklar karşısında hep sesimizi yükselten olacağız haydi hep beraber haksızlığa karşı çığlık atıyoruz” diyerek çocuklara heyecanlı dakikalar yaşattı.  Yüzlerce çocuğun katıldığı program kitap imzalama ve   Camiinin avlusunda yapılan ikramların ardından son buldu.

İsmail Şen