Gazetecilerin 60 yılı aşkın süredir var olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Çanakkale’de de kutlandı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile  AK Parti İl Başkanı Naim Makas ve Yönetim Kurulu Üyeleri de Gazetecilerle bir araya geldi.
Türk basın tarihine ‘Dokuz patron olayı’ olarak geçen ve gazetecilerin haklarının ilk kez yasal güvence altına alındığı 10 Ocak 1961 tarihi önem taşıyor. Basın çalışanları ve Gazetecilerini n haklarının dile getirildiği ve Çalışan Gazetecilerin onurlandırıldığı 10 Ocak Gazeteciler Günü Dolayısı ile  AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gazetecilerle bir araya geldi.  Gazeteciler Günü dolayısı ile düzenlenen kahvaltıya  İl Başkanı Naim Makas’ın yanı sıra Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı, Gençlik Kolları Başkanı Alperen Uysal  İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Bülent Korkmaz, Çanakkale Belediye Meclisi AK Parti Grubu Grup Başkan Vekili Esra Yüksel de katıldılar.
Kahvaltı programında bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Naim Makas “ 10 Ocak çalışan Gazeteciler gününde sizlerle bir arada olmak istedik ve bu günü paylaşmak istedik.  Bugün burada bizlerle olan  ve olmayan Tüm Gazetecilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Gününü Kutluyorum.  Hepimiz Demokrasimizin vazgeçilmez olduğunu biliyoruz. Bulunduğumu her yerde de bunun adına mücadele veriyoruz.  Gerek siyasette, özel hayatta, kamuda  demokrasi hepimizin vazgeçilmezidir.  Fakat bizler şunu da biliyoruz ki  Çalışan Gazetecilerimiz de demokrasimizin tamamlayıcı unsurlarıdır.  Sizlerin bu çalışma hayatında verdiğiniz emekler, yaptığınız haberler, her türlü koşullara rağmen  verdiğiniz emekler, demokrasimizin tamamlayıcı unsurları haline geliyorsunuz.  Böyle bir günü beraber kutlamak istedik ve bizimle beraber olduğunuz için teşekkür ederiz. Çanakkale’de bu anlamda gelmiş geçmiş büyüklerimizin de çok önemli katkıları oldu.  Sizlerin de yakından tanıdığı Bigalı Gazeteci Ferit Abimizi yakın zamanda kaybettik.  Ona da Allah’tan rahmet diliyoruz.  Mehmet Çelen Abimiz de aynı şekilde kaybettik. Ona da Allah’tan rahmet diliyorum. Bulunduğunuz bu dönemde yaptığınız  iş, topluma bilgi verme yönünden çok önem arz etmekte.  Geçmişten bu güne kadar gelen bütün arkadaşlarımızın olduğu gibi sizlerin de bir sonraki kardeşlerimize  tecrübelerinizle birer istikamet teşkil ediyorsunuz. Dolayısı ile  yaptığınız işleri önemsiyoruz.  Bu anlamda  herkesin kendi işini hangi etik kurallar çerçevesinde yaptıysa sizlerin de  bu anlamda yapıp diğer arkadaşlarımızın yetişmesinde  örnek alınacak rol olduğunuzu biliyoruz.  Bu anlamda da sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Kahvaltıya katılan Gazetecilere günün anlamına binaen hediye takdim edildi.
 
Cuma Deren