Yıllarca yaptığı gezi programları ve dini programları ile vatandaşların gönlünde yer edinen Sunucu Bekir Develi, şimdilerde Sosyal Medya Hesapları Üzerinden yayın yapan bir program gerçekleştiriyor. Zaman zaman da davetlere katılarak konferans veren Develi, kendine has anlatımı ile yaprığı mizahlar, anlattığı hikayelerle katılımcıları hem güldürüyor hem de düşündürüyor. Yaptığı bu çalışmalar kapsamında ünlü sunucu, Çanakkale İl Müftülüğü tarafından düzenlenen  programa katılan Bekir Develi, gençlerle buluştu.
İçdaş Kara Yusuf Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Pelin Kanten, akademisyenler, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program Tacettin Aslan Camii görevlisi Metehan Dalman’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı Programın açılışında öğrenci toplulukları adına Mücteba Bektaş selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında katkılarından dolayı il müftümüze ve emek veren herkese teşekkürlerini ifade etti.
Siz Bize Emanetsiniz, Her Zaman Yanınızdayız
Programın bir başka konuşmacısı ise İl Müftüsü Şükrü Kabukçu oldu. Kabukçu, öğrencilere seslenerek, eğitimlerine katkıda bulunmak için Müftülük olarak her zaman yanlarında olduklarının mesajını vererek “Üniversite okumak son derece önemlidir. Ancak sadece okuduğunuz bölümler ile yetinmeyin, yan okumalar yapın. Okuduğunuz şehrin tarihi dokusundan istifade edin. Çanakkale ki her karışında kahramanların bulunduğu ve bizim için paha biçilmez apayrı bir yeri vardır. Sizler bu şehrin misafirlerisiniz. Aileleriniz sizleri bizlere emanet etti. Diyanet İşleri Başkanlığı ve il müftülüğü olarak size katkı sağlayacak bu tür kültür ve eğitim çalışmalarında sizin yanınızdayız. Hepinize başarılar diliyorum " dedi. 
İl Müftüsü Kabukçu’nun konuşmasının ardından Bekir Develi gençlerle buluştu. Gençlerin büyük ilgi gösterdiği söyleşi programında Develi, aile yapısı, çocuk yetiştirme, yeni nesle bakış açısı, peygamber sevgisi gibi pek çok konuyla ilgili anlatımlarda bulundu. Bekir Develi, gerek kendi hayatından verdiği örneklerle gerekse anlattığı hikâyelerle gençlerin farklı bir bakış açısı geliştirerek hayata yaklaşımlarının daha olumlu olması gerektiği üzerinde durdu. Bir şeyi elde etmek için mücadele vermek gerektiğini vurgulayan Develi, "Eğer sen dert etmezsen, Allah sana şifasını vermez. Sen dert edeceksin ki Allah verecek. Öncelikle her şeye kendimizi, gönül dünyamızı onararak başlamalıyız." ifadelerine yer verdi. Program İl Müftüsğ Şükrü Kabukçu’nun  Bekir Develi’ye ve programda emeği geçen topluluk temsilcilerine  hediye takdiminin ardından son buldu.
 
Şerife Erdem