Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Anadolu Kültürü ve Sanat Etkinlikleri Kısa Film Gösterimleri Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Sarıdoğan,  Çanakkale Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, ÇOMÜ Genel Sekreteri Ayhan Monus’un yanı sıra akademisyenler, sanatseverler ve öğrenciler katıldı.
 
Etkinlik, ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisiyle başladı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat,  UNESCO tarafından ilan edilen ; ‘Yunus Emre Yılı”, “Hacı Bektaş- Veli Yılı” ve “Ahi Evran Yılı” kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin dünyanın bu değerleri tanıması bağlamında çok etkili olduğunu söyleyerek etkinliğe emek verenlere teşekkür etti.
 
Prof. Dr. Sedat Murat: “Bugün andığımız bu zatlar, nefsini törpüleyen, egosunu körelten ve kâmil insan olmak için uğraşmış gönül insanlarıdır” diyerek değerlerimizi tanıtmamızın çok önemli olduğunu vurguladı. Çanakkale Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan ise toplumsal değerlere vurgu yaparak, “sevgi, saygı, hoşgörü ve ilim ile aşılmayacak yol açılmayacak kapı yoktur” dedi. Prof. Dr. Yelkikalan MYO ve etkinliğe dair bilgiler verdiği konuşmasında ahilik kavramına da değindi.
 
Etkinlikte konuşan Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yöneticiliği Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Meral Açıkgöz konuşmasında, zamanı ve mekânı aşarak gönüllere sığmak niyetiyle bu etkinliği düzenlediklerini söyleyerek etkinliğin hazırlık süreciyle ilgili bilgiler verdi ve şunları aktardı:
“Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı olarak gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte amacımız ortak değerlerimizi korumak ve tanıtmak.  Sevgi, merhamet, dayanışma, dostluk, birlik ve beraberlik gibi insanı insan yapan değerlerimizi ne kadar yaşatırsak ve gelecek nesillerimize aktarabilirsek o ölçüde de insan olmanın onurunu yaşayabiliriz. Bizi biz yapan değerleri anlatmak için gerçekleştirdiğimiz etkinliğe emek verenlere teşekkür ediyorum”
 
Açılış konuşmalarının ardından Anadolu Kültürü ve Sanat Etkinlikleri kapsamında seçilen eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Etkinlik, emeğe geçenlere verilen teşekkür belgesinin ardından sona erdi.
 
Haber Merkezi