Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Diyabet Hemşireleri Serap Yasa ve Emine Şen, Uz. Dr. Emre Sedar Saygılı ile birlikte, Diyabet hastaları için uygulanan diyabet okullarındaki eğitim çalışmalarını araştırıldığı çalışma Türkiye’de diyabet  okulu eğitiminin başarılı sonuçlarını gösteren ilk çalışma oldu.
 Sağlık Bakanlığı Diyabet Okulu Eğitimi Programı kapsamında Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi  Diyabet Eğitim Polikliniğinde 2016 yılından bu yana  hizmet veren Diyabet Okulunda vatandaşlar ağitimlerden geçiriliyor.  Diyabet Okulunda eğitim gören  ve diyabet okulu diploması alan  katılımcılar eğitim sonrası diyabete uyumu ve metabolik parametreler yönünden, Diyabet Okulunda hizmet veren Diyabet Eğitim Hemşireleri Serap Yasa ve Emine Şen, Uz. Dr. Emre Sedar Saygılı eşliğinde 9 ay boyunca takip edildi.
Diyabet Okuluna gelen vatandaşlara yönelik bir araştırma yaptırmanın ortaya çıktığı bu takip sonrasında Diyabet hastalarının da katılımı ile  yapılan araştırmalar sonuç verdi.   Uzun süreli ve fazla sayıda katılımcıyla gerçekleştirilen çalışma, Türkiye’de diyabet  okulu eğitiminin başarılı sonuçlarını gösteren ilk çalışma olmuştur. Çalışma Evaluation of Turkey diabetes self-management education in geriatrics with type 2 diabetes ( Türkiye'de Tip 2 diyabetli geriatride diyabet özyönetim eğitiminin değerlendirilmesi) başlığıyla, sağlık bilimleri konusunda yapılan Uluslararası Çalışma ve en son gelişmelerin yer aldığı kütüphane veri tabanı (PubMed, Edızıonı Mınerva Medıca, ResearchGate) site ve dergilerinde yayınlandı. Sağlık Müdür Yardımcısı Uz. Dr. Huriye Ünal, Başhekim Op. Dr. Hasan Keser ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Melike Şahin  Tarafından diyabet hemşireleri Serap Yasa ve Emine Şen tebrik edilerek teşekkür belgeleri takdim edilmiştir.
 
Şerife Erdem