Yoğun kar yağışına rağmen vatandaşların ilgi gösterdiği mobil müzeyi  Vali Mehmet Emin Bilmez de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirdiği proje kapsamında, Çanakkale Savaşları’ndan kalma objelerin yer aldığı ve dijital gösterilerin sunulduğu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi  Anadolu’yu karış karış gezmeye devam ediyor. Çanakkale Ruhunu Anadolu’da yaşatmak ve Çanakkale destanını Anadolu’ya taşımak amacı ile şehir şehir dolaşan Mobil Müzenin durağı bu kez Van oldu.  Kadim tarihi ve değişik iklim koşulları ile ülkemizin güzide şehirlerinden biri olan Van’da konuşlanan mobil Müzeye, yoğun kar yağışına rağmen ilgi büyüktü.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nca yürütülen proje kapsamında Van’a giden  Mobil Müze, Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünün bahçesinde konuşlandırıldı. İçinde Çanakkale Savaşları'ndan kalma objelerin, resimlerin, fotoğrafların, Çanakkale askeri kıyafetlerin, dünyada eşi görülmemiş havada çarpışan mermilerin ve videoların gösterildiği ekranların bulunduğu müze, ziyaretçilere açıldı.  Ziyaretçilerden biri de Van Valisi Mehmet Emin Bilmez oldu.  Mobil Müzeyi gezerek  yetkililerden bilgi alan Vali Bilmez, ziyareti sonrası yaptığı açıklamada   "Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'nde millet olma bilinci ve Kurtuluş Savaşı en güzel şekilde anlatılmış. Çanakkale'den yola çıkan tır ilimize geldi. Gençlerimiz, çocuklarımız müzeyi ziyaret ederek millet olma bilincinin, Çanakkale Savaşlarının ne demek olduğunu bir kere daha öğrenecekler, bilgilerini pekiştirecekler. Öğrencilerimizin müzeden yararlanması için gayret göstereceğiz. Bu güzel hizmette emeği olan herkese teşekkür ediyorum."
Çanakkale Ruhunu taşıyan Mobil Müze 7 farklı vitrin ve dış seslerle ambiyans oluşturulan tıra, 7’den 70’e her yaştan insan yoğun ilgi gösterdi. Çanakkale’ye gelemeyen  Vanlı Vatandaşlar  Mobil Müzeyi ziyaretlerinde duygu dolu anlar da yaşadı.

Cuma Deren