Okulların bir haftalık ara tatile girmesi ile Köylerdeki cami imamları  öğrencilerin tatillerini değerlendirmeleri için camilerde çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler.

Yeni sistemle bir haftalık tatile giren öğrenciler, tatillerini çeşitli etkinlikler yaparak değerlendirdi. Biga İlçesi Işıkeli Köyü, Yeniçiftlik Köyü, Kaşıkçıoba Köyü ve Abdiağa Köy camilerinin imamları, köydeki öğrencilere camide çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek, öğrencilerin tatillerini daha verimli değerlendirmesini sağladılar. 

Işıkeli Köyü İmam-Hatibi Mustafa Caner ara tatilde Köydeki gençlerle bir araya çeşitli dersler, bilgiler verdi. Güzel sohbetlerin de olduğu tatilin son gününde ise öğrencilere çiğ köfte etkinliği ve maç etkinliği gerçekleştirdi.  Yeniçiftlik Köyü Büyük Cami İmam-Hatibi Engin Aktaş ise köydeki İlkokul, Ortaokul ve Liseye giden öğrenciler ile ara tatilde toplanarak "Değerleri ile Yetişen Gençlik" sunumu yaptı. Arkasından gençlere ikramda bulunuldu.

Kaşıkçıoba Köyü Camii İmam-Hatibi Erkan Altınmakas ise tatil süresince camiye gelen  gençlere kısa sureleri  öğretti. Tatilin son gününde ise öğrencilerle beraber çeşitli ikramların da olduğu bir sohbet gerçekleştirdi.   Abdiağa Köyü Camii İmam-Hatibi Bilal Akol ise tatilin son gününde gençlerle sabah kahvaltısında bir araya geldi.
 
İsmail Şen